22/02/2021 22/02/2021 Για την εκλογή του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου μίλησε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος και Τοποτηρητής της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου. Ο Πανιερώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ. Ο Πανιερώτατος σημείωσε “Είναι μια ξεχωριστή Θεία Λειτουργία και μια...
22 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2021 - 10:08

“Όταν έχουμε έναν Πατριάρχη είναι πιο εύκολο για εμάς”

Διαδώστε:
“Όταν έχουμε έναν Πατριάρχη είναι πιο εύκολο για εμάς”

Για την εκλογή του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου μίλησε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος και Τοποτηρητής της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου. Ο Πανιερώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ.

Ο Πανιερώτατος σημείωσε “Είναι μια ξεχωριστή Θεία Λειτουργία και μια ξεχωριστή ημέρα, γιατί μετά από τρεις μήνες μνημονεύουμε το όνομα του νέου Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο που εκλέχθηκε πριν λίγες μέρες”.

Και συνέχισε “Είμαστε χαρούμενοι με αυτήν την εκλογή, γιατί πρόκειται για μια μοναδική προσωπικότητα που είναι τώρα επικεφαλής της Εκκλησίας μας. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και χαρά στην ιερή αυτή διακονία, να του δώσει ο Θεός άφθονα τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος και να τον καταστεί πάντα ικανό με αγιότητα και επιτυχώς να ορθοτομεί τον λόγο της αλήθειας του Θεού.

“Είμαστε ένας λαός που έχει πολλές δυσκολίες, αλλά όταν έχουμε την κεφαλή μας, όταν έχουμε έναν Πατριάρχη, τότε είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς. Να είναι ευτυχισμένη και χαρούμενη η εκλογή του νέου Πατριάρχη μας, στην Εκκλησία του Θεού και σε όλους του Χριστιανούς. Είθε ο Θεός, οι προσευχές και οι πρεσβείες του Αγίου Βασιλείου του Θαυματουργού να ακολουθούν και να στηρίζουν τον Πατριάρχη μας Πορφύριο και ολόκληρη την εκκλησία μας” κατέληξε το κήρυγμά του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων