27/08/2022 27/08/2022 Παγκόσμια πρεμιέρα στο 44ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας θα κάνει στις 29 Αυγούστου η μεγάλου μήκους ταινία «Αγία Παρασκευή – Σταυρός στην Έρημο» σε σκηνοθεσία Hadzi-Aleksandar Djurovic. H ταινία πραγματεύεται τη ζωή της ευσεβούς νεαρής Παρασκευής, δείχνοντας τη διαδρομή της προς την αγιότητα… Όπως αναφέρουν οι παραγωγοί, η ταινία γυρίστηκε στην Ιορδανία, στη Σερβία και στο...
27 Αυγούστου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2022 - 16:46

Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας για την Οσία Παρασκευή

Διαδώστε:
Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας για την Οσία Παρασκευή

Παγκόσμια πρεμιέρα στο 44ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας θα κάνει στις 29 Αυγούστου η μεγάλου μήκους ταινία «Αγία Παρασκευή – Σταυρός στην Έρημο» σε σκηνοθεσία Hadzi-Aleksandar Djurovic.

H ταινία πραγματεύεται τη ζωή της ευσεβούς νεαρής Παρασκευής, δείχνοντας τη διαδρομή της προς την αγιότητα…

Όπως αναφέρουν οι παραγωγοί, η ταινία γυρίστηκε στην Ιορδανία, στη Σερβία και στο Ιάσιο, σε αυθεντικές τοποθεσίες όπου βρέθηκε η Οσία Παρασκευή η Επιβατινή η νέα, που θεωρείται προστάτιδα των Βαλκανίων.

Ο σκηνοθέτης μας παρουσιάζει τη ζωή της Αγίας μέσα από 40 χρόνια δοκιμασιών, βαθύ εσωτερικού αγώνα, αλλά και πανταχού παρούσας πίστης.

Σύγχρονη στην έκφραση και στα πλάνα της, η ταινία μεταφέρει τα δρώμενα του βιβλίου που έγινε μπεστ σέλερ με τίτλο «Petkana» (Παρασκευούλα) της Λιλιάνα Habjanović Djurovic, το οποίο καταγράφει την αληθινή ιστορία του βίου της Οσίας.

Στους βασικούς ρόλους θα πρωταγωνιστήσουν οι Milena Predić, Milica Stefanović, Filip Hajduković, Jadranka Selec, Branislav Tomašević, Daniel Sič, Andrej Šepetkovski και Mladen Sovilja, καθώς και αρκετοί Ιορδανοί ηθοποιοί.

Η ταινία «Αγία Παρασκευή – Σταυρός στην έρημο» είναι η πρώτη σερβο-ιορδανική συμπαραγωγή, που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Σερβίας, τη Γραμματεία Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Βοϊβοντίνας, το Κέντρο Κινηματογράφου της Σερβίας και το Κέντρο «Royal Film» της Ιορδανίας.

Το επίσημο κανάλι της εταιρείας παραγωγής “Aleksandrija Film” στο YouTube δημοσίευσε μια σύντομη ανακοίνωση για την ταινία, της οποίας η πρεμιέρα θα γίνει, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως η Επισκοπή Ζβορνικίου και Τούζλας, στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα MTS στο Βελιγράδι.

Μετά την πρεμιέρα του Βελιγραδίου, θα γίνουν πρεμιέρες στο Νόβι Σαντ (7 Σεπτεμβρίου), στο Κραγκούγεβατς (8 Σεπτεμβρίου) και στη Νις (9 Σεπτεμβρίου) και αρκετές ειδικές προβολές. Στη Δημοκρατία της Σέρπσκα και στο Μαυροβούνιο, οι πρεμιέρες θα γίνουν μια εβδομάδα αργότερα, ενώ το φθινόπωρο αναμένονται και προβολές στη διασπορά. Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους κανονικά από τις 8 Σεπτεμβρίου και διανομέας της είναι η ArtVista.

Πηγή: RTRS/Επισκοπή Ζβορνικίου και Τούζλας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων