22/11/2023 22/11/2023 “Η Eκκλησία είναι στύλος και φρούριο, οχυρό της αλήθειας. Η Εκκλησία είναι το πλήρωμα της αλήθειας. Η εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού”, αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του από τον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Ο Μακαριώτατος προέστη του Αρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε χθες,...
22 Νοεμβρίου, 2023 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 13:52

Πανηγυρικός εορτασμός Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Καθεδρικό Ναό Βελιγραδίου

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Καθεδρικό Ναό Βελιγραδίου

“Η Eκκλησία είναι στύλος και φρούριο, οχυρό της αλήθειας. Η Εκκλησία είναι το πλήρωμα της αλήθειας. Η εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού”, αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του από τον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος

Ο Μακαριώτατος προέστη του Αρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε χθες, 8/21 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία, η Σερβική Εκκλησία τίμησε τη Σύναξη των Αρχαγγέλων, με επίκεντρο τον ιστορικό Καθεδρικό Ναό στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Ο Πατριάρχης Σερβίας στην ομιλία του τόνισε το σωτήριο έργο της Εκκλησίας ενώ έφερε και πολλά παραδείγματα από τη σύγχρονη ζωή του ανθρώπου, ο οποίος πολλές φορές επιλέγει να ζει εκτός της Εκκλησίας.

“Όπου δεν υπάρχει πίστη και εμπιστοσύνη στον λόγο του Χριστού, στο Ευαγγέλιό Του, στην αγάπη Του, στην πρόνοιά Του – δεν υπάρχει ούτε ειρήνη. Δεν υπάρχει πραγματική και αληθινή χαρά εκεί”, τόνισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του αναφέρθηκε στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το κατεξοχήν σημείο ενότητας μέσα στην Εκκλησία του Χριστού. “Μέσα από τη συμμετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας δείχνουμε εμπιστοσύνη και πίστη στον λόγο του Χριστού ότι είναι ανάμεσά μας. Μαρτυρούμε την ενότητα με το σώμα του Χριστού, την ενότητα με την Εκκλησία”, είπε.

“Οι άγιοι αρχάγγελοι και οι άγιοι άγγελοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να ακούν πάντα τον λόγο του Χριστού, να τον υπηρετούν, αλλά υπηρετώντας τον Χριστό υπηρετούν και εμάς και τη σωτηρία μας. Γι’ αυτό είναι ταυτόχρονα όντα της αγάπης, όντα της ταπείνωσης και όντα της χαράς”, είπε για τις αγγελικές δυνάμεις.

Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους στη ζωή τους να πορεύονται στον  δρόμο του Χριστού. “Είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο εδρεύει και στηρίζεται η δύναμη της νίκης, η δύναμη της ανάστασης”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων