29/10/2019 29/10/2019 Την άποψη  ότι θα πρέπει να συγκληθεί  Πανορθόδοξη Σύνοδος προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη που έχει ξεσπάσει με αφορμή την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής  Εκκλησίας εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας του Πατριαρχείου Σερβίας, κ. Αμφιλόχιος. Ο κ.  Αμφιλόχιος τόνισε ότι η κατά την άποψή του, «είναι επιτακτική ανάγκη η Εκκλησία να σέβεται όλα όσα συνέβησαν...
29 Οκτωβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2019 - 7:58

Πανορθόδοξη Σύνοδο για το Ουκρανικό ζητά η Σερβία

Διαδώστε:
Πανορθόδοξη Σύνοδο για το Ουκρανικό ζητά η Σερβία

Την άποψη  ότι θα πρέπει να συγκληθεί  Πανορθόδοξη Σύνοδος προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη που έχει ξεσπάσει με αφορμή την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής  Εκκλησίας εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας του Πατριαρχείου Σερβίας, κ. Αμφιλόχιος.

Ο κ.  Αμφιλόχιος τόνισε ότι η κατά την άποψή του, «είναι επιτακτική ανάγκη η Εκκλησία να σέβεται όλα όσα συνέβησαν στην ιστορία» προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα

Επισημαίνει δε, ότι  το ανώτατο όργανο της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι το Πανορθόδοξη Σύνοδος και μόνο αυτή μπορεί να λύσει τα εκκλησιαστικά προβλήματα.

Και καταλήγει λέγοντας  ότι στην Εκκλησία του Χριστού υπάρχει μόνο μία Κεφαλή, μόνο  Χριστός. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απόστολοι που πιστοποιούν ότι «ο Χριστός είναι ο Επικεφαλής της Εκκλησίας μας, στην οποία ανήκουμε και την οποία υπηρετούμε».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων