16/02/2024 16/02/2024 Στην παρασημοφόρηση ανθρώπων που διακονούν την Ορθόδοξη Εκκλησία προέβη ο Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με αφορμή την Ημέρα του Κράτους που τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου.  Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Βελιγράδι απονεμήθηκαν παράσημα της Σερβικής Δημοκρατίας, διαφόρων βαθμών, στους: Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου εκ...
16 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2024 - 10:44

Παρασημοφόρηση εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων από τον Πρόεδρο της Σερβίας

Διαδώστε:
Παρασημοφόρηση εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων από τον Πρόεδρο της Σερβίας

Στην παρασημοφόρηση ανθρώπων που διακονούν την Ορθόδοξη Εκκλησία προέβη ο Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με αφορμή την Ημέρα του Κράτους που τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου. 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Βελιγράδι απονεμήθηκαν παράσημα της Σερβικής Δημοκρατίας, διαφόρων βαθμών, στους:

Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος

Επίσκοπο Νις κ. Αρσένιο

Μοναχή Χαριτίνη, Ηγουμένη της Πέτς στο Κοσσυφοπέδιο

Παράσημα απονεμήθηκαν επίσης στη Σχολή “Τριών Ιεραρχών” στη Μονή Κρκη και στη Μονή Τουμάνε.

Στην τελετή παρέστη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, η Πρωθυπουργός της Σερβίας, Άννα Μπράνιτς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ και άλλοι αξιωματούχοι της Σερβίας. Επίσης, απονεμήθηκαν παράσημα σε Σέρβους πολίτες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων