23/12/2020 23/12/2020 Την άμεση αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία παρουσίασαν διαστρεβλωμένες τις δηλώσεις του Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου (τοποτηρητή της Μητροπόλεως) αναφορικά με τις τροποποιήσεις στον νόμο για την θρησκευτική ελευθερία. “Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, άλλα από λάθος κι άλλα κακόβουλα, παρουσίασαν τη δήλωση του Επισκόπου με τρόπο...
23 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2020 - 9:21

“Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του Επισκόπου Ιωαννίκιου”

Διαδώστε:
“Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του Επισκόπου Ιωαννίκιου”

Την άμεση αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία παρουσίασαν διαστρεβλωμένες τις δηλώσεις του Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου (τοποτηρητή της Μητροπόλεως) αναφορικά με τις τροποποιήσεις στον νόμο για την θρησκευτική ελευθερία.
“Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, άλλα από λάθος κι άλλα κακόβουλα, παρουσίασαν τη δήλωση του Επισκόπου με τρόπο τέτοιο, ώστε το κοινό να συμπεράνει ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν αυτή που έκανε τις τροποποιήσεις στον νόμο, κάτι που δεν είναι αλήθεια” αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:
“Ο Επίσκοπος Ιωαννίκος δήλωσε σαφώς ότι η Εκκλησία, υπό άλλες συνθήκες, θα απαιτούσε την πλήρη κατάργηση αυτού του νόμου που εισάγει διακρίσεις. Ωστόσο, η Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε (όπως είχε κάνει και με την προηγούμενη κυβέρνηση) τις αλλαγές εκείνες που θα απέτρεπαν τις διακρίσεις εναντίον της. Μετά από αυτό, δεν ζήτησε τίποτα άλλο από τις αρχές”.
Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι η διαδικασία των τροποποιήσεων αντιμετωπίστηκε “εκ του μακρόθεν” και ότι οι δικηγόροι έμειναν να κάνουν τη δουλειά τους.
Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι Εκκλησία, ως μέτρο συμβιβασμού, και όχι ως ιδανική λύση, αποδέχθηκε την τροποποίηση και όχι την κατάργηση του νόμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων