19/09/2022 19/09/2022 Παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, Ιεραρχών της Σερβικής Εκκλησίας και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε χθες η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Σάμπατς κ. Ιεροθέου (του από Τόπλιτσας) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Σάμπατς. Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εκλογή ως Επισκόπου Σάμπατς του Πανιερωτάτου...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 11:03

Παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας η ενθρόνιση του Επισκόπου Σάμπατς Ιεροθέου

Διαδώστε:
Παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας η ενθρόνιση του Επισκόπου Σάμπατς Ιεροθέου

Παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, Ιεραρχών της Σερβικής Εκκλησίας και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε χθες η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Σάμπατς κ. Ιεροθέου (του από Τόπλιτσας) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Σάμπατς.

Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εκλογή ως Επισκόπου Σάμπατς του Πανιερωτάτου κ. Ιεροθέου ανέγνωσε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ενθρόνισε πανηγυρικά τον Επίσκοπο κ. Ιερόθεο με τους πιστούς να αναφωνούν Άξιος!

Στήριξη στο έργο του Επισκόπου ζήτησε ο Πατριάρχης Σερβίας

Στην ομιλία του προς τον νέο Επίσκοπο ο Πατριάρχης Σερβίας τόνισε την αφοσίωση την οποία πρέπει να έχει στο ποίμνιό του και την Εκκλησία ενώ κάλεσε τους πιστούς να στηρίξουν το έργο του Επισκόπου τους.

“Αδελφοί και αδελφές, σας συγχαίρουμε για τον νέο Επίσκοπο και σας συμβουλεύουμε και σας προσκαλούμε να ακολουθείτε τον λόγο του Χριστού που κηρύσσεται στο ναό του Θεού, να ακούτε τον λόγο του Ευαγγελίου και να έχετε τον Χριστό ως μέτρο, γιατί πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να είναι το μέτρο, αλλά δεν υπάρχει μέτρο χωρίς τον Χριστό’, σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Σάμπατς κ. Ιερόθεος κατά τον ενθρονιστήριο λόγου του ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας που ανέθεσαν στο πρόσωπό του τη διαποίμανση της Επισκοπής. Παράλληλα, ζήτησε τις προσευχές όλων για την ευόδωση του έργου του.

Πηγή φωτογραφιών: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων