28/01/2022 28/01/2022 Πανηγυρικά εόρτασε το Πατριαρχείο Σερβία τη μνήμη του προστάτη και και πνευματικού καθοδηγητή του Αγίου Σάββα στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βράτσαρ. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με τη συμμετοχή Επισκόπων και κληρικών ενώ στη Θεία Λειτουργία παρέστη και ο κορυφαίος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρέθηκε...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2022 - 8:45

Παρουσία Τζόκοβιτς ο εορτασμός του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Παρουσία Τζόκοβιτς ο εορτασμός του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι

Πανηγυρικά εόρτασε το Πατριαρχείο Σερβία τη μνήμη του προστάτη και και πνευματικού καθοδηγητή του Αγίου Σάββα στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βράτσαρ.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με τη συμμετοχή Επισκόπων και κληρικών ενώ στη Θεία Λειτουργία παρέστη και ο κορυφαίος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο προσκήνιο της επικαιρότητας μετά την περιπέτεια που είχε στην Αυστραλία.

“Γιορτάζουμε αυτόν που καθιέρωσε το σύστημα αξιών σύμφωνα με το οποίο γεννιόμαστε, ζούμε και φεύγουμε από αυτόν τον κόσμο, γιορτάζουμε τον πρώτο Σέρβο Αρχιεπίσκοπο που καθιέρωσε το σύστημα αξιών μέσω του οποίου ο λαός μας έχτισε την πνευματική του υπόσταση. Έχτισε την πίστη του που διατηρήθηκε ανά τους αιώνες”, επεσήμανε στην ομιλία του ο Πατριάρχης Πορφύριος.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας πρόσθεσε ότι “βρισκόμαστε στον ναό που είναι αφιερωμένος σε αυτόν. Είμαστε στον Καθεδρικό Ναό του λαού μας όπου συγκεντρωνόμαστε όλοι στο όνομα του Χριστού. Ο Άγιος Σάββα είναι ο παιδαγωγός του λαού μας, κατάλαβε την έννοια του Χριστού, δηλαδή ότι Αυτός είναι ο δρόμος της αλήθειας και της ζωής. Θεμελίωσε την Ορθόδοξη πίστη, την πίστη στον Χριστό και την πίστη στον Θεό για τον λαό μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων