22/04/2019 22/04/2019 «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η Σερβία χωρίς το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια δεν είναι η Σερβία. Είναι σαν να κόψουμε το κεφάλι ή να αφαιρέσουμε την καρδιά από έναν άνθρωπο. Μόνο με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια θα ξαναγίνει αυτό που ήταν πάντα, και αυτό που πρέπει να είναι», δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας...
22 Απριλίου, 2019 - 9:41

Πατρ. Ειρηναίος: Δεν υπάρχει Σερβία χωρίς Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Πατρ. Ειρηναίος: Δεν υπάρχει Σερβία χωρίς Κοσσυφοπέδιο

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η Σερβία χωρίς το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια δεν είναι η Σερβία. Είναι σαν να κόψουμε το κεφάλι ή να αφαιρέσουμε την καρδιά από έναν άνθρωπο. Μόνο με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια θα ξαναγίνει αυτό που ήταν πάντα, και αυτό που πρέπει να είναι», δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος πρόσφατα πραγματοποίησε περιοδεία στις περιοχές αυτές.
Ο κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στους Σέρβους που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο τονίζοντας ότι διαφυλάττουν όσα έλαβαν από τους προγόνους τους και διατηρούν αυτά τα ιερά.

Εξέφρασε επίσης, την ελπίδα ότι ο Κύριος δεν θα επιτρέψει να πέσουν τα σερβικά ιερά στα χέρια εκείνων που δεν γνωρίζουν τον Κύριο και δεν τα εκτιμούν.

«Αυτή είναι η Αγία Γη. Και πρέπει να το κρατήσουμε, να υποφέρουμε τον πόνο και ακόμη και τον θάνατο. Ο Κύριος θα μας επιβραβεύσει γι ‘αυτή την Αγία Γη» τόνισε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

«Να είστε υπομονετικοί, να είστε ανθεκτικοί και να παραμείνετε σε αυτήν την Αγία Γη, η οποία είναι καλυμμένη με αίμα και γεμάτη με δάκρυα και την οποία όλοι καλούμε να διατηρήσουμε με τη βοήθεια του Θεού. Είθε ο Κύριος να σας δώσει όλη τη δύναμη και τη σοφία … Να ενισχύσει την πίστη σας», ευχήθηκε ο Πατριάρχης.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων