17/06/2019 17/06/2019 Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Μαυροβούνιο σχετικά με την ορθόδοξη εκκλησία, εκφράζει με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Tv-Hram, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Ο κ. Ειρηναίος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς θέλει να καταστρέψει την Εκκλησία της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, καθώς και να δεσμεύσει την...
17 Ιουνίου, 2019 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2019 - 13:09

Πατρ. Ειρηναίος για Μαυροβούνιο: Ούτε οι Τούρκοι δεν έκαναν τέτοια πράγματα

Διαδώστε:
Πατρ. Ειρηναίος για Μαυροβούνιο: Ούτε οι Τούρκοι δεν έκαναν τέτοια πράγματα

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Μαυροβούνιο σχετικά με την ορθόδοξη εκκλησία, εκφράζει με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Tv-Hram, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.
Ο κ. Ειρηναίος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς θέλει να καταστρέψει την Εκκλησία της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, καθώς και να δεσμεύσει την εκκλησιαστική περιουσία που εδώ και αιώνες έχει η Σερβική Εκκλησία.

“Αυτά τα πράγματα δεν τα έκαναν ούτε οι Τούρκοι” υπογράμμισε προσθέτοντας ότι ακόμα και επί οθωμανικής αυτοκρατορίας έγινε σεβαστή η εκκλησιαστική περιουσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων