28/05/2019 28/05/2019 Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου στην Ουγγαρία. O Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας πραγματοποίησε επισκέψεις σε ναούς και ιερές μονές, συναντήθηκε με μέλη του κοινοβουλίου της χώρας και ετέλεσε τα εγκαίνια Εκκλησιαστικού Μουσείου στη Βουδαπέστη. Ο κ.κ. Ειρηναίος ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Ουγγαρίας,...
28 Μαΐου, 2019 - 8:42

Πατρ. Ειρηναίος: Στηρίζουμε την Ορθοδοξία στην Ουγγαρία

Διαδώστε:
Πατρ. Ειρηναίος: Στηρίζουμε την Ορθοδοξία στην Ουγγαρία

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου στην Ουγγαρία. O Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας πραγματοποίησε επισκέψεις σε ναούς και ιερές μονές, συναντήθηκε με μέλη του κοινοβουλίου της χώρας και ετέλεσε τα εγκαίνια Εκκλησιαστικού Μουσείου στη Βουδαπέστη.

Ο κ.κ. Ειρηναίος ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Ουγγαρίας, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα πράξει τα μέγιστα ώστε να στηρίξει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην χώρα αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ουγγαρία οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αποτελούν μειοψηφία, με ποσοστό μόλις 0,1% του πληθυσμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων