25/04/2019 25/04/2019 “Μέσα σε έναν διεφθαρμένο κόσμο η Ορθοδοξία μπορεί να δώσει το παράδειγμα” αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα  Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος: “Με καρδιές που γεμίζουν με μεγάλη χαρά και φως, εορτάζουμε την Εορτή των Εορτών, την νίκη της πίστης και της ζωής επί του θανάτου, τη γιορτή της Ανάστασης του Χριστού, και την ανάσταση της...
25 Απριλίου, 2019 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2019 - 8:55

Πατρ. Σερβίας: Η Ορθοδοξία να αποτελέσει παράδειγμα

Διαδώστε:
Πατρ. Σερβίας: Η Ορθοδοξία να αποτελέσει παράδειγμα

“Μέσα σε έναν διεφθαρμένο κόσμο η Ορθοδοξία μπορεί να δώσει το παράδειγμα” αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα  Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος:

“Με καρδιές που γεμίζουν με μεγάλη χαρά και φως, εορτάζουμε την Εορτή των Εορτών, την νίκη της πίστης και της ζωής επί του θανάτου, τη γιορτή της Ανάστασης του Χριστού, και την ανάσταση της ανθρώπινης φύσης, την ανάσταση του κάθε ανθρώπου” αναφέρει και προσθέτει: “Ο βιολογικός κύκλος που ξεκινάει από τη μήτρα της μητέρας τελειώνει στη μήτρα της γης και η παροδικότητα και ο θάνατος φαίνεται να είναι η μόνη αναπόφευκτη πραγματικότητα”
“Εμείς, όμως, από τον πρώτο άνθρωπο μέχρι σήμερα, με κάθε λέξη, σκέψη και πράξη είμαστε πεινασμένοι και διψασμένοι για αιώνια ζωή” τονίζει.

“Ως εκ τούτου, όλες οι ανθρώπινες προσπάθειες κατευθύνονται προς ένα στόχο: να βρεθεί ένα φάρμακο κατά του θανάτου και της φθοράς.. Όλες οι θρησκείες του κόσμου, όλες οι έξοχες προσπάθειες του ανθρώπινου πνεύματος – φιλοσοφία, επιστήμη και τέχνη – έχουν τελικά μόνο ένα στόχο: να κερδίσουν το θάνατο!”

“Το μυστικό της Αναστάσεως του Χριστού μας αποκαλύπτει ότι ο Θεός δεν είναι σε καμία περίπτωση μια αφηρημένη έννοια ή κάποια υποθετική και απρόσιτη ανωτέρα βίας, η οποία μέσω ενός συστήματος ηθικών κανόνων με υποδηλώνει και μας θέτει όρια”

Και καταλήγει: “Δυστυχώς, παρά το Πάσχα και τις γήινες χαρές, εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με πολλές δοκιμασίες. Τρομοκρατία, πόλεμοι και δολοφονίες σε όλη τη Γη. Διάφορες και αναρίθμητες απογοητεύσεις, θλίψη και δυσαρέσκεια καταλαμβάνοον την ψυχή μας. Παντού γύρω μας υπάρχει αδικία και μίσος. Βλέπουμε ότι σήμερα στον κόσμο βάλουν κατά του Χριστιανισμού, υιοθετώντας ένα αντίθετο σύστημα αξιών”.

“Σε έναν τέτοιο διεφθαρμένο κόσμο, εμείς, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καλούμαστε να γίνουμε το παράδειγμα, της νίκης της ζωής επί του θανάτου. Η εκκλησία δεν πρέπει να ζει μόνο για τον εαυτό της ως κλειστή θρησκευτική κοινότητα, που ασχολείται μόνο με ζητήματα προσωπικής αφοσίωσης. Είναι υποχρεωμένη να προβαίνει σε πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων