16/10/2020 16/10/2020 “Οι Σέρβοι ως λαός είναι συνηθισμένοι να βρίσκονται μεταξύ Ανατολής και Δύσης και είναι έτοιμοι να αποτελέσουν μια σταθερή γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών” δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος στο πρακτορείο novosti.rs “Έχω την εντύπωση ότι σήμερα είμαστε έτοιμοι να είμαστε μια σταθερή γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Και οι δύο πλευρές θα χρειαστούν πιθανώς χρόνο...
16 Οκτωβρίου, 2020 - 14:08

Πατρ. Σερβίας: Είμαστε η γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Διαδώστε:
Πατρ. Σερβίας: Είμαστε η γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης

“Οι Σέρβοι ως λαός είναι συνηθισμένοι να βρίσκονται μεταξύ Ανατολής και Δύσης και είναι έτοιμοι να αποτελέσουν μια σταθερή γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών” δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος στο πρακτορείο novosti.rs

“Έχω την εντύπωση ότι σήμερα είμαστε έτοιμοι να είμαστε μια σταθερή γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Και οι δύο πλευρές θα χρειαστούν πιθανώς χρόνο έως ότου είναι πεπεισμένοι ότι μπορούμε όλοι να είμαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης και φίλος. Ταυτόχρονα, όμως θα πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς με τις ρίζες και τις παραδόσεις μας” υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Μιλώντας για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, ο Πατριάρχης Σερβίας τόνισε ότι η πρώτη προϋπόθεση για την επίλυση αυτού του ζητήματος θα πρέπει να είναι η ασφαλής επιστροφή των περίπου 250.000 Σέρβων, που εκδιώχθηκαν από το 1999 έως το 2004.

“Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βοηθήσει, πρώτα σε αυτό το ζήτημα, και μετά να οργανώνει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις για άλλα θέματα” υπογράμμισε ενώ  κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη πρωτοβουλία των ΗΠΑ τόνισε ότι ο Σερβικός λαός έχει επιδείξει πολλές φορές μια φιλική στάση απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

” Κοιτάξτε πόσοι Σέρβοι έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της Αμερικής με τις γνώσεις και το έργο τους, και το κάνουν ακόμα και σήμερα. Αναρωτιέμαι ακόμα γιατί έπρεπε να βομβαρδιστεί η χώρα μας το 1999. Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη που μέχρι στιγμής είναι αποκλειστικά στο πλευρό των Αλβανών, παρά τα αιτήματά μας να αντιμετωπίσουμε αντικειμενικά την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια”  επεσήμανε. Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι Σέρβοι και Αλβανοί πρέπει να αφεθούν να συμφωνήσουν από κοινού χωρίς να προκρίνεται η λύση υπέρ ενός μόνο λαού: “Από αυτή την άποψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διαδραματίσουν μεγάλο και ιστορικό ρόλο” είπε ο Σέρβος Πατριάρχης.

Μιλώντας για το πώς βλέπει το μέλλον των πιστών και του σερβικού λαού στο Μαυροβούνιο υπό το φως των πρόσφατων αλλαγών, ο Πατριάρχης Σερβίας είπε ότι ήταν ζήτημα χρόνου για την Ευρώπη να χάσει την υπομονή της απέναντι σε έναν πολιτικό που δηλώνει άθεος και μιλά ανοιχτά για τη δημιουργία της λεγόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου: ” Το αποκορύφωμα αυτού του τρελού σχεδίου είναι ο γελοίος νόμος για την ελευθερία της θρησκείας, με τον οποίο ήθελαν να νομιμοποιήσουν την υφαρπαγή της περιουσίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο. Είμαι έκπληκτος από τους ανθρώπους που κατάφεραν μέσα σε αυτό το κλίμα να διατηρήσουν την πίστη τους” κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων