04/02/2019 04/02/2019 Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα, για τους εορτασμούς των 10 χρόνων της ενθρόνισης του Προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα “Rossiyskaya gazeta’, στην οποία μεταξύ άλλων είπε τα εξής. “Μεταβήκαμε στη Μόσχα για τους εορτασμούς, επειδή είναι ένα μεγάλο γεγονός όχι μόνο για το...
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2019 - 12:48

Πατρ. Σερβίας: Η Ρωσική Εκκλησία, από τις πιο δυνατές στον κόσμο

Διαδώστε:
Πατρ. Σερβίας: Η Ρωσική Εκκλησία, από τις πιο δυνατές στον κόσμο

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα, για τους εορτασμούς των 10 χρόνων της ενθρόνισης του Προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα “Rossiyskaya gazeta’, στην οποία μεταξύ άλλων είπε τα εξής.

“Μεταβήκαμε στη Μόσχα για τους εορτασμούς, επειδή είναι ένα μεγάλο γεγονός όχι μόνο για το ρωσικό λαό και τη Ρωσική Εκκλησία, αλλά έχει ενδιαφέρον για όλο τον ορθόδοξο κόσμο. Η Ρωσική Εκκλησία είναι μία από τις πιο δυνατές Ορθόδοξες Εκκλησίες και παίζει μεγάλο ρόλο στον σύγχρονο κόσμο. Κατάφερε να αναγεννηθεί πολύ γρήγορα μετά από τους διωγμούς που υπέστη τον 20ο αιώνα, όλοι θυμόμαστε αυτά τα γεγονότα, και χάρισε πολλούς νεομάρτυρες στον κόσμο μας”.

“Δυστυχώς στους εορτασμούς δεν ήρθαν εκπρόσωποι από όλες τις Εκκλησίες και προβληματιζόμαστε και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε για το μέλλον του ορθόδοξου κόσμου”.

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας τώρα διανύει δύσκολες εποχές, αν και βλέπουμε τη νεολαία να έρχεται στους ναούς και να αυξάνεται ο αριθμός όσων έρχονται στις εκκλησίες την Κυριακή. Σχεδόν όλοι βαφτίζουν τα παιδιά τους. Αρκετοί τιμούν τον φύλακα-άγγελο των οικογενιών τους, είναι μια ιδιαίτερη σερβική παράδοση”.

“Το κράτος μας έλυσε το θέμα των συντάξεων και της ιατρικής περίθαλψης των ιερέων, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουμε μάθημα των Θρησκευτικών, το οποίο το παρακολουθεί σχεδόν 65% από τους μαθητές”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων