29/09/2019 29/09/2019 Στο Μαυροβούνιο βρίσκεται από προχθές ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου στη Μπούντβα. Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής προεξήρχε ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο γεγονός της αυτοκεφαλίας της Σερβικής Εκκλησίας με αφορμή τη...
29 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2019 - 17:50

Πατρ. Σερβίας: “Να μην εγκαταλείπετε την πατρίδα μας”

Διαδώστε:
Πατρ. Σερβίας: “Να μην εγκαταλείπετε την πατρίδα μας”

Στο Μαυροβούνιο βρίσκεται από προχθές ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου στη Μπούντβα.

Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής προεξήρχε ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο γεγονός της αυτοκεφαλίας της Σερβικής Εκκλησίας με αφορμή τη συμπλήρωση 800 ετών από την χορήγηση της.

“Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για εμάς. Πριν από οκτώ αιώνες η Εκκλησία μας έλαβε μεγάλη αναγνώριση και από τότε διαδραματίζει τον δικό της ρόλο στην ιστορία των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Οδηγός μας πάντα είναι ο Άγιος Σάββας Νεμάνια ο οποίος αποτέλεσε τον πνευματικό θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας στη Σερβία” τόνισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος κ.κ. Ειρηναίος.

Ακόμη ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας επεσήμανε προς τους κατοίκους της περιοχής να μην εγκαταλείπουν την πατρίδα τους γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους. “Ας μην εγκαταλείψουμε την ευλογημένη γη μας, για την οποία οι μεγαλύτεροι συνέβαλαν στην πρόοδό της και έθεσαν τα θεμέλια του σήμερα  για ένα καλύτερο αύριο. Ας μην αφήσουμε την πατρίδα μας γιατί έτσι το επιτάσσουν οι καιροί. Είμαστε ευλογημένοι άνθρωποι, ο πολιτισμός και η ιστορία μας στέκονται σε στέρεες βάσεις και αυτό θα πρέπει να το διαφυλάξουμε” ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων