28/09/2020 28/09/2020 «Είμαστε αδύναμοι άνθρωποι και κάνουμε πάντα λάθη. Η φύση μας είναι αδύναμη, ο Θεός το γνωρίζει αυτό, και γι ‘αυτό μας έδωσε την οδό της μετανοίας και της προσευχής», τόνισε, κατά την ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (27/14 Σεπτεμβρίου), ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, από τον ομώνυμο ιερό ναό στη περιοχή...
28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2020 - 18:43

Πατρ. Σερβίας: “Ο Θεός μας έδωσε την οδό της μετανοίας”

Διαδώστε:
Πατρ. Σερβίας: “Ο Θεός μας έδωσε την οδό της μετανοίας”

«Είμαστε αδύναμοι άνθρωποι και κάνουμε πάντα λάθη. Η φύση μας είναι αδύναμη, ο Θεός το γνωρίζει αυτό, και γι ‘αυτό μας έδωσε την οδό της μετανοίας και της προσευχής», τόνισε, κατά την ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (27/14 Σεπτεμβρίου), ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, από τον ομώνυμο ιερό ναό στη περιοχή Ζέμουν.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας έκανε αναφορά στη δύναμη και τη σημασία που έχει ο Τίμιος Σταυρός στη ζωή του πιστού, υπογραμμίζοντας πως “το μεγάλο μυστικό του  Τιμίου Σταυρού είναι η δύναμη που πηγάζει μέσα από από αυτόν, η οποία μαζί με τη χάρη του Κυρίου μας δόθηκε να νικήσουμε κάθε κακό, ξεκινώντας πρώτα απ’ όλα από τον εαυτό μας”.

Στο τέλος του κηρύγματός του κάλεσε τους πιστούς να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία μέσα από τη προσευχή και τη μετάνοια, καθώς “αυτά τα δύο συστατικά αποτελούν πηγή ελευθερίας από κάθε τι που αντιβαίνει από το θέλημα του Θεού”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων