01/03/2020 01/03/2020 Να προσευχηθούν για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Μαυροβούνιο προέτρεψε τους πιστούς, από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Ο Μακαριώτατος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Clearwater της Φλόριντα, χθες, 29 Φεβρουαρίου. Πλήθος πιστών μετείχε στην Θεία Λειτουργία ενώ στην προσφώνηση του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος...
01 Μαρτίου, 2020 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 15:14

Πατρ. Σερβίας: “Προσευχηθείτε για το Μαυροβούνιο”

Διαδώστε:
Πατρ. Σερβίας: “Προσευχηθείτε για το Μαυροβούνιο”

Να προσευχηθούν για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Μαυροβούνιο προέτρεψε τους πιστούς, από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Ο Μακαριώτατος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Clearwater της Φλόριντα, χθες, 29 Φεβρουαρίου. Πλήθος πιστών μετείχε στην Θεία Λειτουργία ενώ στην προσφώνηση του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος της εν Ανατολική Αμερική Επισκοπής, κ. Ειρηναίος, τόνισε:

“Μας επισκεφθήκατε για ακόμη μια φορά με την καρδιά σας, μαζί με την αντιπροσωπεία σας, έτσι ώστε να μας μεταφέρεται την ευλογία και την ελπίδα που πηγάζει από τον βίο του προστάτη μας Αγίου Σάββα. Παράλληλα, βρίσκεστε εδώ ως εκφραστής της ενότητας της Εκκλησίας μας”.

Στην αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας και την παρουσία του Θεού στη ζωή των Σέρβων πιστών που βρίσκονται στην διασπορά.

“Πολλοί από εσάς ήρθατε εδώ παρά τη θέλησή σας. Αυτό όμως δεν σας απέτρεψε να βγείτε από τον δρόμο του Θεού και σε αυτό συμβάλει η παρουσία της Εκκλησίας. Ζούμε σε μια εποχή που έχει πολλά μονοπάτια και πολλά αδιέξοδα. Αλλά το μόνο μονοπάτι που οδηγεί στην αλήθεια είναι ο Χριστός και γι’ αυτό σας προτρέπω να είστε πάντα κοντά του και στην Εκκλησία του”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος προέτρεψε τους πιστούς να προσευχηθούν για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Μαυροβούνιο.

“Έζησα και εργάστηκα στο Μαυροβούνιο γι’ αυτό γνωρίζω πολύ καλά τη σημαίνει η πίστη για τους Μαυροβούνιους. Η ψυχή του λαού του Μαυροβουνίου, που υπερασπίζεται σήμερα τους αγίους του, είναι σε εγρήγορση. Προσευχόμαστε στον Κύριο και ελπίζουμε ότι θα τους δικαιώσει στο τέλος”, σημείωσε.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων