09/09/2020 09/09/2020 Η μόνη συμφωνία που αποδέχεται η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυτή με την οποία το Κοσσυφοπέδιο θα αποτελέσει μέρος της Σερβίας, δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος σχολιάζοντας τη συμφωνία που υπεγράφη στον Λευκό Οίκο μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας. “Αυτή είναι η απόλυτη θέση της Εκκλησίας, και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μένει να...
09 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:01

Πατρ. Σερβίας: “Το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Σερβίας”

Διαδώστε:
Πατρ. Σερβίας: “Το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Σερβίας”

Η μόνη συμφωνία που αποδέχεται η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυτή με την οποία το Κοσσυφοπέδιο θα αποτελέσει μέρος της Σερβίας, δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος σχολιάζοντας τη συμφωνία που υπεγράφη στον Λευκό Οίκο μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας.

“Αυτή είναι η απόλυτη θέση της Εκκλησίας, και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μένει να δούμε προς ποια κατεύθυνση πηγαίνουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της σερβικής και της αλβανικής πλευράς” δήλωσε ο Μακαριώτατος.
Τόνισε επίσης, ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το Κοσσυφοπέδιο εάν ακολουθήσει πρόσκληση. “Εάν κάποιος μας προσκαλέσει και μας δώσει την ευκαιρία, θα συμμετάσχουμε στις συνομιλίες για το Κοσσυφοπέδιο” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι, οι εκπρόσωποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας περιμένουν να ακούσουν τι περιλαμβάνει η αρχική συμφωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων