19/01/2021 19/01/2021 Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία υποτίμησε τον κίνδυνο της πανδημίας COVID-19, εξαιτίας της οποίας εκοιμήθησαν ο μακαριστός Πατριάρχης κυρός Ειρηναίος, δύο Επίσκοποι, δεκάδες ιερείς και μοναχοί, δήλωσε ο τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος «Υπήρξαν λάθη. Πρέπει να παραδεχτώ ότι υποτιμήσαμε τον κορωνοϊό και δεν συνειδητοποιήσαμε τον κίνδυνο. Ίσως, ό, τι συνέβη είναι...
19 Ιανουαρίου, 2021 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2021 - 8:44

Πατρ. Σερβίας: Υποτιμήσαμε τον κίνδυνο της πανδημίας

Διαδώστε:
Πατρ. Σερβίας: Υποτιμήσαμε τον κίνδυνο της πανδημίας

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία υποτίμησε τον κίνδυνο της πανδημίας COVID-19, εξαιτίας της οποίας εκοιμήθησαν ο μακαριστός Πατριάρχης κυρός Ειρηναίος, δύο Επίσκοποι, δεκάδες ιερείς και μοναχοί, δήλωσε ο τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος

«Υπήρξαν λάθη. Πρέπει να παραδεχτώ ότι υποτιμήσαμε τον κορωνοϊό και δεν συνειδητοποιήσαμε τον κίνδυνο. Ίσως, ό, τι συνέβη είναι το τίμημα της αποτυχίας μας να συμμορφωθούμε με τα μέτρα που καθόρισαν οι επιδημιολόγοι», δήλωσε ο Μητροπολίτης στην ιστοσελίδα Nova.rs.
Σημείωσε ότι όταν επιβλήθηκαν από τις αρχές περιορισμοί στις επισκέψεις σε ναούς σε άλλες χώρες, υπήρχαν «δεκάδες και εκατοντάδες άνθρωποι σε σερβικές εκκλησίες».
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε ότι υποστηρίζει τη διαδικασία ανοσοποίησης του πληθυσμού και είπε ότι θα εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων