18/06/2023 19/06/2023 Γεύματα αγάπης προσφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας μέσω της Οργάνωσης που έχει ιδρύσει για το σκοπό αυτό η Αρχιεπισκοπή Βελιγραδίου-Καρλοβικίου. Σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στις 16 Ιουνίου στο ναό του Αγίου Σάββα στο Vračar παρουσιάσθηκε το έργο της φιλανθρωπικής εκκλησιαστικής οργάνωσης, η οποία λειτουργεί με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου. Σε...
18 Ιουνίου, 2023 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2023 - 4:01

Πατριαρχείο Σερβίας: 2000 γεύματα αγάπης σε δοκιμαζόμενους – Δημοφιλείς καλλιτέχνες υποστηρίζουν την πρωτοβουλία

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Σερβίας: 2000 γεύματα αγάπης σε δοκιμαζόμενους – Δημοφιλείς καλλιτέχνες υποστηρίζουν την πρωτοβουλία

Γεύματα αγάπης προσφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας μέσω της Οργάνωσης που έχει ιδρύσει για το σκοπό αυτό η Αρχιεπισκοπή Βελιγραδίου-Καρλοβικίου.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στις 16 Ιουνίου στο ναό του Αγίου Σάββα στο Vračar παρουσιάσθηκε το έργο της φιλανθρωπικής εκκλησιαστικής οργάνωσης, η οποία λειτουργεί με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

Σε καθημερινή βάση, η θρησκευτική φιλανθρωπική οργάνωση μέσω του προγράμματος Feed the Hungry παρέχει δύο χιλιάδες γεύματα για τον κοινωνικά ευάλωτο πληθυσμό σε πέντε σημεία της πόλης, καθώς και γκαρνταρόμπα, δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις και νομικές συμβουλές και βοηθάει με επιτυχία τις πολύτεκνες οικογένειες και στις  μονογονεικές οικογένειες,  καθώς και σπίτια για ηλικιωμένους, παραμελημένα παιδιά και νοσοκομεία.

«Είναι αδύνατο να μιλάμε για αγάπη προς τον Θεό χωρίς αυτή να περιλαμβάνει αγάπη για τον άνθρωπο. Ιδιαίτερα, σε αυτούς που είναι άποροι, απειλούμενοι, ξεχασμένοι. Μια καλή πράξη είναι το πιο δυνατό κήρυγμα. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο στέλνουμε φως και χαρμόσυνα νέα για τα έργα αγάπης, τα οποία χρειαζόμαστε απεγνωσμένα σήμερα, θεραπεύοντας και εμπνέοντας. Από τις πρώτες μέρες της υπηρεσίας του ο Πατριάρχης Πορφύριος τόνισε ότι μια από τις προτεραιότητές του ήταν η αφοσίωση στο ανθρωπιστικό ιεραποστολικό έργο. Δεν είναι γνωστό ότι ο Πατριάρχης Σερβίας, Πορφύριος, έδινε τον μισθό του καθηγητή του για δεκαετίες αποκλειστικά για να βοηθήσει τους ασθενείς, τους φτωχούς ή για υποτροφίες σε προικισμένους φοιτητές. Ποτέ δεν ρώτησε ποια είναι η θρησκεία τους ή από ποιο έθνος κατάγονταν, που είναι το μεγαλύτερο κίνητρο και στήριγμα για εμάς, τους συνεργάτες του σε αυτή τη δουλειά», είπε ο Επισκοπος Toplički.

Ο ιερέας Vladimir Marković παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τα  έργα και τις δραστηριότητες που αφορούν στην κουζίνα της εκκλησίας, το κέντρο υγείας και τις φιλανθρωπικές επισκέψεις, ενώ ο ιερέας Branislav Jocić μίλησε για τις νέες δραστηριότητες όπως: νομικό συμβουλευτικό κέντρο, ποιμαντικό κέντρο και οικογενειακή βοήθεια.

Οι καλλιτέχνες Viktor Savić, Lena Kovačević και Aleksandra Radović υποστήριξαν τις δραστηριότητες της οργάνωσης στη συνέντευξη Τύπου και  κάλεσαν τα ΜΜΕ να βοηθήσουν στη διάδοση του Feed the Hungry.

Εκτός από δωρεές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν και sms στο 2844. Τα έσοδα θα διατεθούν για τα γεύματα αγάπης του Πατριαρχείου Σερβίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων