27/12/2023 27/12/2023 Υποτροφίες σε 35 μαθητές και μαθήτριες και φοιτητές και φοιτήτριες που διέπρεξαν στα μαθήματά τους και στις σπουδές τους, και που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, χορήγησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι. Παρόντες ήταν ο διευθυντής του Κληροδοτήματος Sima Andrejević Igumanova, το οποίο...
27 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2023 - 12:09

Πατριαρχείο Σερβίας: 35 υποτροφίες για μαθητές και φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Σερβίας: 35 υποτροφίες για μαθητές και φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες

Υποτροφίες σε 35 μαθητές και μαθήτριες και φοιτητές και φοιτήτριες που διέπρεξαν στα μαθήματά τους και στις σπουδές τους, και που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, χορήγησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι.

Παρόντες ήταν ο διευθυντής του Κληροδοτήματος Sima Andrejević Igumanova, το οποίο διαθέτει ειδικό ταμείο για την χορήγηση υποτροφιών σε μαθητές και φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και που διαπρέπουν στα μαθήματα και τις σπουδές τους.

Κατά την ομιλία του ο Μακαριώτατος κ.κ. Πορφύριος είπε μεταξύ άλλων ότι η οικογένεια είναι η πρώτη ευλογία με την οποία ο Θεός ευλόγησε τους ανθρώπους. Η οικογένεια είναι ο χώρος, το περιβάλλον μέσα στο οποίο μαθαίνουμε τους πιο σημαντικούς κανόνες ζωής, τις πιο σημαντικές αρχές με τις οποίες προσπαθούμε αργότερα να μεγαλώσουμε και να εξελιχθούμε, όπως ανέφερε. Το πιο σημαντικό πράγμα σε μια οικογένεια είναι ότι η μαμά και ο μπαμπάς αγαπούν, καταλαβαίνουν και στηρίζουν ο ένας τον άλλον, γιατί αυτή η αγάπη είναι η μεγαλύτερη επένδυση και το μεγαλύτερο κεφάλαιο που μπορούν να περάσουν στα παιδιά τους, όπως υπογράμμισε.

Ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι η Εκκλησία, ακολουθώντας το μήνυμα του Κυρίου Ιησού Χριστού, κηρύττει την οικογένεια ακριβώς όπως την περιγράφει η Αγία Γραφή και γι’ αυτό προσπαθεί πάντα να επιβραβεύει όσους εμπιστεύονται την πρόνοια του Θεού χωρίς υπολογισμό.

Αναφερόμενος στο Κληροδότημα Sima Andrejević Igumanov, ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας εξήγησε ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να βοηθήσει τους μαθητές και φοιτητές που διαπρέπουν στα μαθήματα και στις σπουδές τους χάρη στην αγάπη των ευεργετών.

Στο τέλος, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος συνεχάρη θερμά όλους τους υποτρόφους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι, όπως φέτος ο αριθμός των υποτροφιών αυξήθηκε από δεκατρείς σε τριάντα πέντε, έτσι και το επόμενο έτος θα αυξηθεί σημαντικά.

Πηγή: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων