06/01/2022 06/01/2022 Με αναφορές στην κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια καθώς και την πανδημία του κορωνοϊού το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πατριαρχείου Σερβίας   Του Νικόλαου Ζαΐμη  Να ανανεωθεί και πάλι φέτος το μήνυμα της ειρήνης το οποίο φέρνει η Γέννηση του Ιησού Χριστού στην ανθρωπότητα καλεί μέσα από την Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας ο...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 12:24

Πατριαρχείο Σερβίας: Να ανανεωθεί το μήνυμα της ειρήνης

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Σερβίας: Να ανανεωθεί το μήνυμα της ειρήνης

Με αναφορές στην κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια καθώς και την πανδημία του κορωνοϊού το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πατριαρχείου Σερβίας  

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Να ανανεωθεί και πάλι φέτος το μήνυμα της ειρήνης το οποίο φέρνει η Γέννηση του Ιησού Χριστού στην ανθρωπότητα καλεί μέσα από την Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος.

Ένας κόσμος γεμάτος φόβο

Στην Χριστουγεννιάτική Εγκύκλιο (το Πατριαρχείο Σερβίας εορτάζει με το παλαιό εορτολόγιο), την οποία υπογράφουν όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, εκτός από το θεολογικό νόημα της εορτής γίνονται αναφορές και στη σύγχρονη πραγματικότητα που επικρατεί στις περιοχές των εδαφών του Πατριαρχείου, αλλά και στην υγειονομική κρίση η οποία δοκιμάζει και τις χώρες τις Βαλκανικής.

“Γιορτάζουμε τη γέννηση του Σωτήρος Χριστού σε έναν κόσμο γεμάτο φόβο και αναταραχή, μια ατμόσφαιρα διαρκούς παρεξήγησης, δυσπιστίας και μισαλλοδοξίας, εγωισμού και αναπαράστασης του ατομικισμού”, υπογραμμίζεται.

Οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου δεν είναι μόνοι

Αναφορικά με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια οι Ιεράρχες του Πατριαρχείου Σερβίας τονίζουν στους κατοίκους ότι δεν είναι μόνοι, αλλά διαρκώς η Εκκλησία μεριμνά για τις ανάγκες τους καθώς η περιοχή αποτελεί το λίκνο της Σερβικής Ορθοδοξίας.

“Στην εορταστική χαρά των Χριστουγέννων, με ιδιαίτερη ποιμαντική μέριμνα και υπευθυνότητα, στέλνουμε πατρικούς χαιρετισμούς και προσευχές για τις αδελφές και τους αδελφούς μας στην πατρίδα και στο εξωτερικό, όπου κι αν ζουν Ορθόδοξοι Σέρβοι. Ιδιαίτερα στο Κόσοβο και τα Μετόχια, το πνευματικό και εθνικό μας λίκνο. Τους λέμε να ξέρουν για τους πειρασμούς που συνεχίζονται ακόμα, ότι η Μητέρα Εκκλησία τους ήταν πάντα μαζί τους και θα είναι πάντα. Σήμερα είμαστε πνευματικά και προσευχητικά με όλους σας σε κάθε μέρος της ζωής σας”, αναφέρει.

Ο κορωνοϊός ως τρόπος επιστροφής στις εντολές του Θεού

Αφού συγχαίρει τους ιατρούς και νοσηλευτές για τη δύναμη και τις αντοχές που δείχνουν απέναντι στο μέτωπο του κορωνοϊου καλεί τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα προκειμένου ο ιός σύντομα να αποτελέσει παρελθόν.

Και καταλήγει για το ζήτημα του κορωνοϊού ως εξής: “Αντιμέτωποι με την παγκόσμια απειλή του κορωνοϊού, καταλαβαίνουμε πρώτα ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για να λειτουργεί ως ο μόνος αληθινός παράγοντας σταθερότητας και επιβίωσης σε αυτόν τον κόσμο. Ανάλογα με τη χρήση της ελεύθερης βούλησής του, μπορεί να είναι ο μόνος διασπαστικός παράγοντας, ο μόνος πραγματικός ιός. Με την παρέμβασή του στην ανθρώπινη φύση και τη βία κατά της δημιουργίας συνολικά, ο άνθρωπος διαταράσσει τη θαυμάσια αρμονία όλων όσων έχει δημιουργήσει ο Θεός. Υπό αυτή την έννοια, ο κορωνοϊός, όπως και κάθε άλλος ιός, είναι απλώς μια αντανάκλαση ενός ασύλληπτα βαθύτερου προβλήματος. Ως εκ τούτου, είναι, μεταξύ άλλων, μια έκφραση παιδαγωγικής προειδοποίησης προς τον άνθρωπο να επιστρέψει στις εντολές του Θεού, γιατί όταν δεν ζει κανείς σύμφωνα με την τάξη που έχει ορίσει ο Θεός, παύει να είναι ο γαλήνιος βιότοπός μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων