09/01/2024 09/01/2024 “Ας γίνουν οι καρδιές όλων των ανθρώπων του κόσμου το Σπήλαιο του Χριστού, ώστε η αγάπη Του, ζεσταίνοντας τις καρδιές όλων μας και όλου του κόσμου, να γίνει η πρόγευση και το θεμέλιο της Βασιλείας των Ουρανών”. Αυτό ευχήθηκε από την καθέδρα των Σέρβων Πατριαρχών στο Πετς του Κοσσυφοπεδίου ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος, ανήμερα της...
09 Ιανουαρίου, 2024 - 9:20

Πατριαρχείο Σερβίας: “Προσευχόμαστε για ειρήνη σε όλο τον κόσμο”

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Σερβίας: “Προσευχόμαστε για ειρήνη σε όλο τον κόσμο”

“Ας γίνουν οι καρδιές όλων των ανθρώπων του κόσμου το Σπήλαιο του Χριστού, ώστε η αγάπη Του, ζεσταίνοντας τις καρδιές όλων μας και όλου του κόσμου, να γίνει η πρόγευση και το θεμέλιο της Βασιλείας των Ουρανών”. Αυτό ευχήθηκε από την καθέδρα των Σέρβων Πατριαρχών στο Πετς του Κοσσυφοπεδίου ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος, ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων, τα οποία εόρτασε την περασμένη Κυριακή, 7 Ιανουαρίου (με το παλαιό εορτολόγιο), η Σερβική Εκκλησία. 

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας βρέθηκε φέτος κοντά στο σερβικό ποίμνιο στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ειρήνης για την οποία ευχήθηκε να φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων που ζουν εκεί.

“Προσευχόμαστε για ειρήνη σε όλο τον κόσμο”

Το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια καθώς και τα πολλαπλά μέτωπα πολέμου που στοιχίζουν καθημερινά τις ζωές σε χιλιάδες παιδιά ανά τον κόσμο, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Χριστουγεννιάτικου μηνύματος της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας.

“Στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, η μόνη μας απάντηση, αντάξια της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας πίστης, είναι ο ύμνος των Χριστουγέννων: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία»”, σημειώνεται. “Προσευχόμαστε για ειρήνη σε όλο τον κόσμο”, προσθέτουν.

Ακόμη, στην Χριστουγεννιάτική Εγκύκλιο απευθύνεται κάλεσμα για αγώνα διατήρησης της ιερότητας του γάμου και της οικογένεια, καθώς και ανατροφής των τέκνων «εν φόβο Κυρίου», που σημαίνει με ευσέβεια και εντιμότητα, και όχι σε σκλαβιά στον εγωισμό της πνευματικής ασθενείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων