03/11/2023 03/11/2023 Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Επισκοπή Μπουένος Άιρες, Νοτίας και Κεντρικής Αμερικής που υπάγεται στην εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος έχαιρε χθες το απόγευμα πανηγυρικής υποδοχής στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στο Μπουένος Άιρες. “Σας ζητώ να προσευχηθείτε για την επικράτηση της ειρήνης στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη και...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 13:24
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 13:17

Πατριάρχης Πορφύριος από Μπουένος Άιρες: Η ειρήνη απειλείται σήμερα σε όλο τον κόσμο – Έκκληση για προσευχή

Διαδώστε:
Πατριάρχης Πορφύριος από Μπουένος Άιρες: Η ειρήνη απειλείται σήμερα σε όλο τον κόσμο – Έκκληση για προσευχή

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Επισκοπή Μπουένος Άιρες, Νοτίας και Κεντρικής Αμερικής που υπάγεται στην εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος έχαιρε χθες το απόγευμα πανηγυρικής υποδοχής στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στο Μπουένος Άιρες. “Σας ζητώ να προσευχηθείτε για την επικράτηση της ειρήνης στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ”, είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος στον λόγο που απηύθυνε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκλογή του στον Θρόνο του Αγίου Σάββα τον Φεβρουάριο του 2021, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος δεν έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής κάποια ειρηνική επίσκεψη στις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Με την ευκαιρία της άφιξής του, τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία με την προσευχητική συμμετοχή των Πανιερώτατων Επισκόπων Μπουένος Άιρες, Νοτίας και Κεντρικής Αμερικής κ. Κυρίλλου, Νύσσης κ. Αρσένιου, Δαλματίας κ. Νικόδημου, Ρεμεσιάνας κ. Στεφάνου, κληρικών, μοναχών και ευσεβών πιστών. Συμμετείχε και ο Δρ Βλαντιμίρ Ρογκάνοβιτς, διευθυντή της Διαχείρησης της συνεργασίας με Εκκλησίες και Θρησκευτικές Κοινότητες.

“Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας και σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Για άλλη μια φορά σας ζητώ να προσευχηθείτε για όλους τους ανθρώπους του κόσμου, για την ειρήνη στον κόσμο, για την ειρήνη που απειλείται σε ολόκληρο τον πλανήτη μας σήμερα. Σας ζητώ να προσευχηθείτε για την επικράτηση της ειρήνης στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Ας προσευχηθούμε να ανοίξει ο Θεός τα πνευματικά μάτια όσων έχουν τη δύναμη στα χέρια τους να ακούσουν την αλήθεια ότι κάθε άνθρωπος είναι πλασμένος κατ’εικόνα του Θεού και ότι όλοι οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να είναι αδέρφια και ότι καλούνται να γνωρίσουν τον Θεό και να εισέλθουν στη Βασιλεία Του”, είπε μεταξύ άλλων στον λόγο που απηύθυνε ο Μακαριώτατος.

“Παρακαλώ προσευχηθείτε για τους αδελφούς και τις αδερφές μας στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, καθώς και για όλους όσοι που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, έτσι ώστε να έρθει η ειρήνη και εκεί, να βοηθήσει ο Θεός να υπάρχει περισσότερη κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων. Οι άνθρωποι σε αυτά τα μέρη αλλά και σε κάθε μέρος θα πρέπει να κατανοήσουν ότι χρειάζονται ο ένας τον άλλο, και ότι υπάρχει μια θέση στη γη για κάθε άνθρωπο, για κάθε ζωντανή ψυχή. Αυτό που χρειάζεται είναι μόνο να ανοίξουν την ψυχή και την καρδιά τους στον Κύριο και ο Κύριος θα δείξει τον σωστό δρόμο”, επεσήμανε.

Στις 4 Νοεμβρίου, μαζί με τον οικοδεσπότη, Επίσκοπο Μπουένος Άιρες κ. Κύριλλο, ο Πατριάρχης και τα μέλη της συνοδείας του θα επισκεφθούν το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Maćagaj. Κορωνίδα της επίσκεψης του Πατριάρχη Σερβίας θα είναι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας στην Resistencia.

Αναμένεται ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας να συναντηθεί με ανώτατους αξιωματούχους του κράτους της Αργεντινής, δημάρχους και επαρχιακούς κυβερνήτες, τον καρδινάλιο του Μπουένος Άιρες και εκπροσώπους της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Όπως αναφέρει η Σερβική Εκκλησία, η Επαρχία του Μπουένος Άιρες και Νοτιοκεντρικής Αμερικής ιδρύθηκε το 2011. Στον θρόνο της βρίσκεται ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Κύριλλος (Bojović), του οποίου η έδρα βρίσκεται στον καθεδρικό ναό του Γενεσίου Θεοτόκου στο Μπουένος Άιρες. Η επισκοπή έχει σήμερα ενορίες και αποστολές στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κολομβία, τον Ισημερινό, τη Βενεζουέλα, το Περού, τη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη Γουατεμάλα.

Διαβάστε ακόμη: Άφιξη του Πατριάρχη Σερβίας στο Μπουένος Άιρες

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων