09/04/2021 09/04/2021 Τον Πρέσβη του Βελγίου στο Βελιγράδι, Κουν Άνταμ, υποδέχθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Οι δύο πλευρές συζήτησαν τρέχοντα προβλήματα τα οποία απασχολούν την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, τα οποία όπως σημείωσε ο Μακαριώτατος θα πρέπει να επιλυθούν με διάλογο. “Όλοι οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα του Θεού και θέλω, πάντα με...
09 Απριλίου, 2021 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2021 - 16:35

Πατριάρχης Πορφύριος: Τα προβλήματα να λυθούν με διάλογο

Διαδώστε:
Πατριάρχης Πορφύριος: Τα προβλήματα να λυθούν με διάλογο

Τον Πρέσβη του Βελγίου στο Βελιγράδι, Κουν Άνταμ, υποδέχθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τρέχοντα προβλήματα τα οποία απασχολούν την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, τα οποία όπως σημείωσε ο Μακαριώτατος θα πρέπει να επιλυθούν με διάλογο.

“Όλοι οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα του Θεού και θέλω, πάντα με βάση τις δυνατότητες μου, να βοηθήσω έτσι ώστε να διατηρηθεί η ειρήνη και να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των εθνών”, τόνισε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Από τη πλευρά του ο Βέλγος διπλωμάτης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την εκλογή και ανάληψη των νέων του καθηκόντων και σημείωσε ότι η Σερβική Εκκλησία έχει μεγάλη επιρροή στην κοινωνία και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη προσέγγιση και στη συνεργασία των λαών στα Βαλκάνια. “Σε αυτή τη προσπάθεια θα έχετε αρωγό τη κυβέρνηση του Βελγίου”, σημείωσε. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων