17/11/2023 17/11/2023 “Ο άνθρωπος δεν κουράζεται από τις αρετές και τις καλές πράξεις, αλλά από την αμαρτία. Αυτή είναι που μας κουράζει”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά την ομιλία του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Στάρα Μπεζάνια.  Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε επί τη εορτή της...
17 Νοεμβρίου, 2023 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2023 - 12:11

Πατριάρχης Σερβίας: Η αμαρτία είναι αυτή που κουράζει τον άνθρωπο

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Η αμαρτία είναι αυτή που κουράζει τον άνθρωπο

“Ο άνθρωπος δεν κουράζεται από τις αρετές και τις καλές πράξεις, αλλά από την αμαρτία. Αυτή είναι που μας κουράζει”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά την ομιλία του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Στάρα Μπεζάνια. 

Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Πορφύριος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Ντάρκο Ραντοβάνοβιτς.

Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας αναφέρθηκε αρχικά στην σημασία και το νόημα της αληθινής χαράς η οποία πηγάζει από τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

Μιλώντας για τα εμπόδια τα οποία συναντά ο άνθρωπος στη ζωή του υπογράμμισε ότι “μας βαραίνουν και μας κουράζουν όσα είναι αντίθετα από τις εντολές του Χριστού”. Πρότρεψε, μάλιστα, το νέο Πρεσβύτερο να διακονεί και να υπηρετεί τον Χριστό καθώς σε αυτόν αφιέρωσε τη ζωή του.

“Άγιοι του Θεού είναι ακριβώς εκείνοι οι άνθρωποι που φαινομενικά έχυσαν αίμα, ιδρώτα, που προφανώς πέρασαν δύσκολα, αλλά η πίστη ήταν το θεμέλιο και το νόημα της ζωής τους, η πίστη στον Χριστό, η εμπιστοσύνη στον λόγο του Χριστού, η εμπιστοσύνη στις εντολές του Χριστού”, ανέφερε φέρνοντας ως παράδειγμα τον Άγιο Γεώργιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων