28/05/2022 28/05/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Τον Πρέσβη της Αυστραλίας στη Σερβία και τα Σκόπια, Ντάνιελ Έμερυ, υποδέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Σε μια εγκάρδια και ανοιχτή συνομιλία, ο Πατριάρχης εξέφρασε τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς τον .κ. Έμερυ για τις ευνοϊκές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στην...
28 Μαΐου, 2022 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2022 - 11:55

Πατριάρχης Σερβίας: Η Εκκλησία είναι μάρτυρας ειρήνης και ενότητας

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Η Εκκλησία είναι μάρτυρας ειρήνης και ενότητας

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Τον Πρέσβη της Αυστραλίας στη Σερβία και τα Σκόπια, Ντάνιελ Έμερυ, υποδέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Σε μια εγκάρδια και ανοιχτή συνομιλία, ο Πατριάρχης εξέφρασε τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς τον .κ. Έμερυ για τις ευνοϊκές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία. Ο Πρέσβης της Αυστραλίας ευχαρίστησε για τα θερμά λόγια και επεσήμανε ότι η σερβική κοινότητα συμβάλλει στην πολυμορφία των θρησκευτικών, εθνοτικών και πολιτισμικών διαφορών στην επικράτεια της Αυστραλίας.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκλησίας εξέφρασε την αισιοδοξία και τη βεβαιότητα ότι οι εκδηλώσεις σε Βελιγράδι και Σκόπια, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί, συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενότητα της Εκκλησίας. Επεσήμανε επίσης ότι “η Εκκλησία είναι μάρτυρας ειρήνης και ενότητας και θεωρεί καθήκον της έναν τέτοιο ρόλο, τον οποίο θα συνεχίσει να μαρτυρεί και στο μέλλον”.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και εξέφρασαν μεγάλη επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων