07/07/2022 07/07/2022 Στην έννοια της μετάνοιας η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Βασιεία των Ουρανών αναφέρθηκε από την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Βελιγραδίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος ιερούργησε σήμερα με αφορμή την εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου (με το παλαιό εορτολόγιο). Με τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησαν ο...
07 Ιουλίου, 2022 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2022 - 13:36

Πατριάρχης Σερβίας: Η μετάνοια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Βασιλεία των Ουρανών

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Η μετάνοια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Βασιλεία των Ουρανών

Στην έννοια της μετάνοιας η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Βασιεία των Ουρανών αναφέρθηκε από την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Βελιγραδίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος ιερούργησε σήμερα με αφορμή την εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου (με το παλαιό εορτολόγιο).

Με τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Τόπλιτσας κ. Ιερόθεος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, καθώς και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ευχήθηκε για την εορτή και με αφορμή τον βίο του Τιμίου Προδρόμου, τόνισε: “Να είναι ευλογημένη και χαρούμενη η εορτή και να δώσει ο Θεός να έχουμε όλοι προστάτη τον Άγιο Ιωάννη και τις προσευχές του. Να έχουμε την ταπείνωσή του και να ακούσουμε την έκκλησή του για μετάνοια. Όπως λέει το Ευαγγέλιο, η μετάνοια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Βασιλεία των Ουρανών και ο ίδιος ο Άγιος Ιωάννης λέει ρητά: Μετανοήστε, γιατί η Βασιλεία των Ουρανών είναι κοντά! Το ίδιο βέβαια λέει και ο ίδιος ο Κύριος”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων