31/12/2023 31/12/2023 Σε θεολογική ανάλυση της έννοιας της πίστης προέβη κατά τη σημερινή ομιλία στο ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, ο οποίος προέστη της Θείας Λειτουργίας.  Ο Μακαριώτατος, με αφορμή το αποστολικό ανάγνωσμα, ανέφερε ότι η πίστη είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η Εκκλησία και ότι οι άγιοι να...
31 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:45

Πατριάρχης Σερβίας: Η πίστη είναι το θεμέλιο στο οποίο στηρίζεται η Εκκλησία

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Η πίστη είναι το θεμέλιο στο οποίο στηρίζεται η Εκκλησία

Σε θεολογική ανάλυση της έννοιας της πίστης προέβη κατά τη σημερινή ομιλία στο ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, ο οποίος προέστη της Θείας Λειτουργίας. 

Ο Μακαριώτατος, με αφορμή το αποστολικό ανάγνωσμα, ανέφερε ότι η πίστη είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η Εκκλησία και ότι οι άγιοι να κατακτήσουν τον στέφανο της αγιότητας μέσα από την πίστη που επέδειξαν.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας υπογράμμισε ότι η πίστη είναι αυτή η οποία, σε πολλές περιπτώσεις της ζωής, καλλιεργεί την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων. Πρόσθεσε ακόμη ότι η πίστη μπορεί να ριζωθεί μέσα στην ψυχή του ανθρώπου μόνο όταν είναι σε κοινωνία με τον Θεό.

Φέρνοντας παραδείγματα πίστεως μέσα από την ιστορική πορεία της Εκκλησίας, σημείωσε ότι το κατεξοχήν πρότυπο πίστεως είναι η Υπεραγία Θεοτόκος η οποία αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα πίστης και εμπιστοσύνης προς τον Θεό.

Τέλος, ευχήθηκε όλοι μας να αποκτήσουμε την πίστη που είχαν οι άγιοι, όπως είπε και ο απόστολος Παύλος, καθώς και ην πίστη την οποία επέδειξε ο δίκαιος Ιωσήφ και η Υπεραγία Θεοτόκος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λαζάρου, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν νέοι και νέες και μικρά παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων