13/07/2023 13/07/2023 “Η πίστη είναι το θεμέλιο της Εκκλησίας, στην οποία ούτε οι πύλες της κόλασης δεν θα αντισταθούν. Αυτή είναι η πίστη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου”. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του κατά την ημέρα εορτής (σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο) των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Μακαριώτατος ιερούργησε...
13 Ιουλίου, 2023 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2023 - 10:39

Πατριάρχης Σερβίας: “Η πίστη είναι το θεμέλιο της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: “Η πίστη είναι το θεμέλιο της Εκκλησίας”

“Η πίστη είναι το θεμέλιο της Εκκλησίας, στην οποία ούτε οι πύλες της κόλασης δεν θα αντισταθούν. Αυτή είναι η πίστη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου”. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του κατά την ημέρα εορτής (σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο) των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη σερβική πρωτεύουσα.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτέλεσαν οι δύο μεγάλοι, όπως τους χαρακτήρισε, κήρυκες για τη διάδοση του ευαγγελίου σε όλο τον κόσμο.

“Καλούμαστε να γίνου ένα εν Χριστώ. Όπως έγιναν οι Άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος, για να ομολογήσουν στον Χριστό. Η πίστη είναι το θεμέλιο της Εκκλησίας, στην οποία ούτε οι πύλες της κόλασης δεν θα αντισταθούν. Αυτή είναι η πίστη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Επομένως, ας γίνουμε όλοι ένα με τον Χριστό Χριστό, με την πίστη στην Εκκλησία Του. Τότε θα είμαστε πραγματικά ένα σε όλα”, είπε.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η ευλογία του άρτου σύμφωνα με την παράδοση της Σερβικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων