08/06/2023 08/06/2023 Στην ανάγκη της διατήρησης της ειρήνης καθώς και στη μαρτυρία για τις αξίες που βασίζονται στο θέλημα του Θεού στάθηκε ιδιαίτερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Μεγάλο Μουφτή από τη Δημοκρατία της Αιγύπτου, Ιμπραήμ Αμπτούλκαριμ Αλάμ. Στην αρχή της συνομιλίας, που έγινε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα,...
08 Ιουνίου, 2023 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2023 - 9:28

Πατριάρχης Σερβίας: “Καλούμαστε να δώσουμε μαρτυρία για τις αξίες που βασίζονται στο θέλημα του Θεού”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: “Καλούμαστε να δώσουμε μαρτυρία για τις αξίες που βασίζονται στο θέλημα του Θεού”

Στην ανάγκη της διατήρησης της ειρήνης καθώς και στη μαρτυρία για τις αξίες που βασίζονται στο θέλημα του Θεού στάθηκε ιδιαίτερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Μεγάλο Μουφτή από τη Δημοκρατία της Αιγύπτου, Ιμπραήμ Αμπτούλκαριμ Αλάμ.

Στην αρχή της συνομιλίας, που έγινε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας καλωσόρισε τον υψηλόβαθμο προσκεκλημένο από “ένα φιλικό έθνος”, όπως χαρακτήρισε την Αίγυπτο.

Πατριάρχης Πορφύριος: Καλούμαστε να δώσουμε μαρτυρία

Εκφράζοντας τη χαρά για τη συνάντηση που ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων αξιωματούχων, καθώς και των λαών της Σερβίας και της Αιγύπτου, οι συνομιλητές τόνισαν τη σημασία της ειρήνης και του διαλόγου στον κόσμο και την περιοχή.

“Χαίρομαι πολύ που επισκέπτεστε τη χώρα μας όχι μόνο για χάρη του διαλόγου, ενός διαλόγου που -με τη σημερινή έννοια του όρου- καθώς η φράση έχει αλλοιωθεί, αλλά για τον διάλογο που έζησαν για πάντα χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Καλούμαστε όχι μόνο σε διάλογο, σε αλληλοσεβασμό και συνεργασία, αλλά και σε πολλά περισσότερα από αυτό. Καλούμαστε να δώσουμε μαρτυρία για τις αξίες που βασίζονται στο θέλημα του Θεού”, επεσήμανε ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος.

Εξέφρασε τα συλλυπητήρια για τις τραγωδίες σε Βελιγράδι και στο Μλαντένοβατς

Ο Μεγάλος Μουφτής ευχαρίστησε τον Σέρβο Πατριάρχη για το θερμό καλωσόρισμα και συμφώνησε με τη θέση του Πατριάρχη για τη σημασία της θρησκείας στη σύγχρονη κοινωνία προκειμένου να διατηρηθούν οι βασικές και υψηλότερες αξίες όπως η οικογένεια και ο γάμος.

“Εμείς στην Αίγυπτο, ως η πλειοψηφία των μουσουλμάνων, φροντίζουμε τους πάντες και στη Σερβία ένιωσα την ίδια στάση” είπε ο κ. Αλάμ, ο οποίος με την ευκαιρία αυτή έστειλε τα συλλυπητήριά του στον Πατριάρχη και τον σερβικό λαό για τις τραγωδίες στο Βελιγράδι και στο Μλαντένοβατς στις αρχές Μαϊου. “Ο αιγυπτιακός λαός συμπάσχει με τον σερβικό λαό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”, τόνισε.

Στη συνάντηση παρέστησαν Επίσκοποι και συνεργάτες του Πατριαρχείου Σερβίας καθώς και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αιγύπτου στο Βελιγράδι ο οποίος κατέθεσε τις εμπειρίες από τη διετή παραμονή του στη Σερβία επισημαίνοντας ότι δεν παρατήρησε καμία θρησκευτική διάκριση από την πλευρά της σερβικής πολιτείας η οποία αντιμετωπίζει ισάξια όλες τις θρησκευτικές κοινότητες.

Διαβάστε επίσης: Ο Πατριάρχης Σερβίας για το μάθημα των Θρησκευτικών – Συνάντηση με υπουργό Τζόρτζε Μιλίσεβιτς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων