23/07/2022 23/07/2022 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος φιλοξένησε παιδιά από τη Σλαβονία της Κροατίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ Βελιγραδίου. «Η εκκλησία του Αγίου Σάββα είναι το κέντρο και η καρδιά όλων των Ορθοδόξων Σέρβων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Η καρδιά του Βελιγραδίου είναι ακριβώς...
23 Ιουλίου, 2022 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2022 - 10:24

Πατριάρχης Σερβίας: Καρδιά όλων των Ορθοδόξων Σέρβων είναι ο Ι.Ναός Αγ. Σάββα

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Καρδιά όλων των Ορθοδόξων Σέρβων είναι ο Ι.Ναός Αγ. Σάββα

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος φιλοξένησε παιδιά από τη Σλαβονία της Κροατίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ Βελιγραδίου. «Η εκκλησία του Αγίου Σάββα είναι το κέντρο και η καρδιά όλων των Ορθοδόξων Σέρβων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Η καρδιά του Βελιγραδίου είναι ακριβώς ο Ιερός Ναός του Αγίου Σάββα, όπως και η καρδιά κάθε οικισμού, κάθε χωριού και πόλης. Ο Ναός του Αγίου Σάββα είναι το κέντρο και η καρδιά όλων των Ορθοδόξων Σέρβων όπου κι αν ζουν. Αυτός ο ναός χτίστηκε ως Ιερός ναός του σερβικού λαού», είπε χθες ο Μακαριώτατος.

Αναφερόμενος στον Άγιο Σάββα, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι «ο Άγιος Σάββα ήταν αυτός που μύησε το έθνος μας στα πολιτσμένα έθνη του κόσμου. Ο Άγιος Σάββας, μαζί με τον πατέρα του και μετά με τον αδελφό του, ένωσε τις φυλές σε μια κοινότητα, σε ένα κράτος, αλλά και εισήγαγε μια για πάντα την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Ο Άγιος Σάββας είναι αυτός που μας αντιπροσωπεύει ενώπιον του Θεού, αυτός που είναι παράδειγμα προς σεβασμό, αυτός του οποίου τη ζωή πρέπει να μιμηθούμε.

Επί Τουρκοκρατίας, ο λαός βρήκε τη δύναμη ακριβώς στο πρόσωπο του Αγίου Σάββα».

Στο τέλος, τα παιδιά απένειμαν στον Μακαριώτατο ξεχωριστά δώρα με την ευκαιρία των γενεθλίων του Πατριάρχη (22 Ιουλίου 1961).

Μη πληροφορίες και φωτογραφίες από tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων