05/07/2023 05/07/2023 Στα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο “Η Ιερότητα της Τέχνης” παραβρέθηκε χθες, Τρίτη 4 Ιουλίου, ο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων λειτουργίας της Ακαδημίας Τεχνών της Σερβικής Εκκλησίας η οποία λειτουργεί στο Βελιγράδι. Η Ακαδημία δημιούργησε πολλούς ποιοτικούς καλλιτέχνες και συντηρητές της εκκλησιαστικής κληρονομιάς. Σήμερα, είναι ένα...
05 Ιουλίου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2023 - 14:28

Πατριάρχης Σερβίας: Μέσα από τα έργα τέχνης μπορεί να ζήσει η ταυτότητα ενός λαού

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Μέσα από τα έργα τέχνης μπορεί να ζήσει η ταυτότητα ενός λαού

Στα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο “Η Ιερότητα της Τέχνης” παραβρέθηκε χθες, Τρίτη 4 Ιουλίου, ο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων λειτουργίας της Ακαδημίας Τεχνών της Σερβικής Εκκλησίας η οποία λειτουργεί στο Βελιγράδι.

Η Ακαδημία δημιούργησε πολλούς ποιοτικούς καλλιτέχνες και συντηρητές της εκκλησιαστικής κληρονομιάς. Σήμερα, είναι ένα μοναδικό σχολείο στη Σερβία, με υψηλές εκπαιδευτικές ευκαιρίες και ποιοτικό διδακτικό προσωπικό.

Στον χαιρετισμό του ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας ανέφερε ότι μόνο μέσα από τα έργα τέχνης, σε όλους τους τομείς, μπορεί να ζήσει η ταυτότητα ενός λαού, να επιβιώσει στους αιώνες και ταυτόχρονα να είναι δημιουργική.

“Το γεγονός αυτό μαρτυρεί μια πολύ μεγάλη ευθύνη για όλους όσοι ασχολούνται με την τέχνη γενικά, αλλά με τη στενή έννοια του όρου, ειδικά την εκκλησιαστική τέχνη και ειδικά για όσους καλλιτέχνες έχουν επιλέξει ως δρόμο ζωής να μεταδώσουν τη συσσωρευμένη γνώση στους νεότερους, σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη αρκετή πείρα”, πρόσθεσε.

Ο Ιστορικός Τέχνης Νικόλα Κούσοβατς και ο Διευθυντής της Ακαδημίας Δρ. Ζέλικο Ντούριτς μίλησαν για τη λειτουργία και το έργο της Σχολής.

Η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός” από το Νόβι Σαντ εμπλούτισε την εκδήλωση με την απόδοση ύμνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων