21/03/2023 21/03/2023 Στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, στην περιοχή που ο σερβικός λαός σηκώνει το δικό του σταυρό, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος και ο Επίσκοπος Νοβόμπρντ κ. Ιλαρίων. Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιλαρίων πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ομιλία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Το θέμα της ομιλίας ήταν: “Ο Σταυρός...
21 Μαρτίου, 2023 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 9:13

Πατριάρχης Σερβίας: Ο Σταυρός του Κυρίου και το Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Ο Σταυρός του Κυρίου και το Κοσσυφοπέδιο

Στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, στην περιοχή που ο σερβικός λαός σηκώνει το δικό του σταυρό, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος και ο Επίσκοπος Νοβόμπρντ κ. Ιλαρίων.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιλαρίων πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ομιλία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Το θέμα της ομιλίας ήταν: “Ο Σταυρός του Κυρίου – σημάδι σωτηρίας”. 

“Με αυτή τη λειτουργική κίνηση θα πρέπει να σηκώσουμε το βλέμμα μας προς τον Κύριο Θεό, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που μας περιβάλλουν”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Επίσκοπος.

Μετά το πέρας της ομιλίας τον λόγο έλαβε ο Πατριάρχης Σερβίας ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή και αναφέρθηκε σύντομα στη θεολογία του σταυρού για την οποία μίλησε εξαντλητικά ο Θεοφιλέστατος. Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην έννοια του Σταυρού του Κυρίου σε σχέση με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Ακολούθησε διάλογο μεταξύ του ακροατηρίου και του ομιλητή με τον Θεοφιλέστατο κ. Ιλαρίωνα να τονίζει, απαντώντας σε ερώτηση για το τι είναι το Κόσοβο για τους Σέρβους, ότι είναι “ιερή σερβική γη. Η “καρδιά της Σερβίας” και ότι όλοι θα πρέπει να αγωνιστούμε για αυτό πρωτίστως με προσευχή”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων