04/12/2023 04/12/2023 “Ο Θεός είναι η πηγή κάθε καλού, κάθε αρετής, χαράς και ομορφιάς στη ζωή μας”. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά το κήρυγμά του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.  Ο Μακαριώτατος, χθες, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος και κληρικοί...
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2023 - 11:16

Πατριάρχης Σερβίας: Ο Θεός είναι η πηγή κάθε καλού

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Ο Θεός είναι η πηγή κάθε καλού

“Ο Θεός είναι η πηγή κάθε καλού, κάθε αρετής, χαράς και ομορφιάς στη ζωή μας”. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά το κήρυγμά του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. 

Ο Μακαριώτατος, χθες, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή από το κατά Λουκάν ευαγγέλιο, ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας κάλεσε το εκκλησίασμα να ακούσει τα λόγια του Χριστού έτσι ώστε αυτά να γίνουν διδάγματα στη ζωή μας.

“Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε ως ένα ον που πρέπει να οικοδομήσει την ένωσή του με τον Θεό. Η οικοδόμηση αυτής της ένωσης με τον Θεό γίνεται μέσα από την εσωτερική ειρήνη, την αγάπη προς τον πλησίον, αλλά και με αγάπη προς ολόκληρη τη δημιουργία”, σημείωσε.

Ο Πατριάρχης Σερβίας χαρακτήρισε ως δώρο που προέρχεται από τον Θεό τόσο την ειρήνη που έχει ο άνθρωπος μέσα του, όσο και αυτά που γεννά η ειρήνη, δηλαδή την ασφάλεια, την σταθερότητα και την πραγματική χαρά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων