19/04/2021 19/04/2021 Για τον κίνδυνο-πειρασμό στον οποίον εκτίθενται οι πιστοί, ιδίως όταν νηστεύουν, μίλησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Κυριακή της Ε’ εβδομάδας των Νηστειών, 18 Απριλίου 2021, ημέρα μνήμης της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ζάγκρεμπ, στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης...
19 Απριλίου, 2021 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2021 - 12:36

Πατριάρχης Σερβίας: «Όλα είναι δώρο Θεού»

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: «Όλα είναι δώρο Θεού»

Για τον κίνδυνο-πειρασμό στον οποίον εκτίθενται οι πιστοί, ιδίως όταν νηστεύουν, μίλησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Κυριακή της Ε’ εβδομάδας των Νηστειών, 18 Απριλίου 2021, ημέρα μνήμης της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ζάγκρεμπ, στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης είπε ότι οι Χριστιανοί, συχνά, με τον ασκητισμό πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι από άλλους, ότι δηλαδή κατακτήσαμε ήδη τη βασιλεία του Θεού.

«Ο Κύριος με τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή μας στέλνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει τέτοιο κατόρθωμα ή και προσπάθεια, που να μας κάνει να αξίζουμε οτιδήποτε. Όλα είναι δώρο εκ Θεού.

 

Ο σύγχρονος άνθρωπος, ο άνθρωπος της μετα-αλήθειας, ο οποίος σχετικοποιεί τα πάντα, δεν είναι έτοιμος όχι μόνο να είναι ο τελευταίος, αλλά και να είναι ο άλλος. Ο σύγχρονος άνθρωπος, επειδή θέλει πάντα να είναι πρώτος, δεν είναι έτοιμος να υπηρετήσει άλλους. Επίσης, όταν εξυπηρετήσει άλλους, γράφει το λογαριασμό και δίνει το χαρτί αυτό, λέγοντας το τι έχει κάνει για τους άλλους. Αυτό δείχνει ότι όχι μόνο δεν αξίζουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί, αλλά ούτε και το κατ’ εικόνα Θεού», επεσήμανε ο Πατριάρχης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος χειροτόνησε τον Ιεροδιάκονο Σάββα (Μπουντάλα), αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίας Πέτκας (Παρασκευής) στο Ζάγκρεμπ, στην τάξη του ιερομονάχου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων