29/08/2022 29/08/2022 «Η αγάπη του Θεού και της Παναγίας αποτελούν εγγύηση και δίνουν νόημα στην ύπαρξή μας τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον», τόνισε στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.Πορφύριος κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο και στην αρχαία πόλη Χέρτσεγκ Νόβι. Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος προέστη της Θείας Λειτουργίας για την...
29 Αυγούστου, 2022 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2022 - 14:54

Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: Nόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη δίνει η αγάπη του Θεού

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: Nόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη δίνει η αγάπη του Θεού

«Η αγάπη του Θεού και της Παναγίας αποτελούν εγγύηση και δίνουν νόημα στην ύπαρξή μας τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον», τόνισε στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.Πορφύριος κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο και στην αρχαία πόλη Χέρτσεγκ Νόβι.

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος προέστη της Θείας Λειτουργίας για την Κοίμηση της Θεοτόκου που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Σάβινα.

«Η Ορθόδοξη πίστη, η Ευαγγελική πίστη, η πίστη του Χριστού είναι η πίστη των πατέρων μας. Διαμόρφωσε όλα όσα είμαστε ως κυριολεκτικά πνευματικοί άνθρωποι. Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει την παραμικρή αξία, και να ονομάζεται πολιτιστική κληρονομιά, χωρίς το γνωστό και άγνωστο, ανοιχτό ή κρυφό, τη σφραγίδα του Ευαγγελίου, τη σφραγίδα του Χριστού, την έκφραση του ορθόδοξου ήθους και την ορθόδοξη πίστη. Γνωρίζουμε ότι οι θεωρίες δεν μπορούν να είναι αφηρημένες και να μην αφορούν τη συγκεκριμένη ανθρώπινη ζωή, δηλ. ξέρουμε ότι κάθε είδους πίστη δεν μπορεί να είναι αφηρημένη και να λαμβάνει χώρα μόνο στο επίπεδο της σκέψης. Κάθε πίστη σχηματίζει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, έτσι η Ορθόδοξη πίστη μας έχει διαμορφώσει και διαμορφώσει αυτό που ονομάζεται ήθος του λαού μας, τον τρόπο ζωής που έζησε ο λαός μας ανά τους αιώνες, αλλά εξακολουθεί να ζει και σήμερα. Αυτός ο τρόπος ζωής είναι ο ορθόδοξος χριστιανικός τρόπος ζωής, που έχει τους δικούς του κανόνες, έχει, αν θέλετε, τη δική του θεωρία, δηλ. Η πίστη στον Χριστό προηγείται αυτού του τρόπου ζωής», είπε μεταξύ άλλων.

Τον Πατριάρχη πλαισίωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος,  οι Πανιερώτατοι Επίσκοποι Σλαυονίας Ιωάννης,  Δαλματίας Ιερώνυμος, Σάμπατς Ιερόθεος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τόπλιτσας Ιωάννης και κληρικοί από διάφορες επισκοπές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων