03/09/2021 03/09/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, με αφορμή την επικείμενη ενθρόνιση του αιρετού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου, η οποία καθυστερεί, στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram δήλωσε: «Πρέπει να ενθρονίσουμε τον νέο Μητροπολίτη, ο οποίος εκλέχτηκε νόμιμα από την Εκκλησία, όχι μόνο νόμιμα, αλλά και κανονικά, παραδοσιακά, όπως γίνεται για αιώνες και με...
03 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:11
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2021 - 17:47

Πατριάρχης Σερβίας: «Πρέπει να ενθρονίσουμε τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου»

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: «Πρέπει να ενθρονίσουμε τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου»

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, με αφορμή την επικείμενη ενθρόνιση του αιρετού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου, η οποία καθυστερεί, στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram δήλωσε:

«Πρέπει να ενθρονίσουμε τον νέο Μητροπολίτη, ο οποίος εκλέχτηκε νόμιμα από την Εκκλησία, όχι μόνο νόμιμα, αλλά και κανονικά, παραδοσιακά, όπως γίνεται για αιώνες και με τον ίδιο τρόπο η ενθρόνιση αιρετών ορθοδόξων μητροπολιτών στο Τσέτινιε. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν προφανώς πολλά πολιτικά και άλλα συμφέροντα, τα οποία, για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω, αλλά, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι δεν με ενδιαφέρουν κιόλας αυτά τα συμφέροντα. Δεν θέλω να λερωθώ, να λερώσω το μυαλό μου, να επιβαρυνθώ, να μπερδευτώ, όπως θα γινόταν εάν επρόκειτο να αντιμετωπίσω αυτές τις πληροφορίες. Γνωρίζω ότι κάνουμε κάτι που είναι έργο της Εκκλησίας και αυτό σημαίνει έργο αγάπης και έργο ειρήνης».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων