27/10/2023 27/10/2023 Για το νόημα της ζωής, για την προσευχή και την επιμονή σε αυτήν, για το θέλημα του Θεού και την πρόνοιά Του μίλησε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, στο πλαίσιο πνευματικής βραδιάς που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Φοιτητικής Πόλης στο Βελιγράδι. “Η πνευματική ζωή είναι ο πυρήνας της ζωής. Το πιο...
27 Οκτωβρίου, 2023 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2023 - 14:25

Πατριάρχης Σερβίας προς φοιτητές: Η πνευματική ζωή είναι ο πυρήνας της ζωής

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας προς φοιτητές: Η πνευματική ζωή είναι ο πυρήνας της ζωής

Για το νόημα της ζωής, για την προσευχή και την επιμονή σε αυτήν, για το θέλημα του Θεού και την πρόνοιά Του μίλησε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, στο πλαίσιο πνευματικής βραδιάς που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Φοιτητικής Πόλης στο Βελιγράδι.

Η πνευματική ζωή είναι ο πυρήνας της ζωής. Το πιο όμορφο κομμάτι της ζωής μας πρέπει να είναι η προσευχή. Προσευχή στον Θεό της αγάπης, προσευχή στον Χριστό που είναι ο Σωτήρας όλων των ανθρώπων και που σταυρώθηκε και αναστήθηκε για το καλό κάθε ανθρώπου“, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος σε φοιτητές και στις οικογένειές τους.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στο άφθαρτο, αιώνιο και απόλυτο, στον Κύριο που υπερβαίνει τον χρόνο και τον χώρο, στην Εκκλησία που συγκεντρώνει τα πάντα και που μαρτυρεί την ουσιαστική Αλήθεια, στο νόημα της ζωής, στην προσευχή και στην επιμονή σε αυτήν, στο θέλημα του Θεού και στην πρόνοιά Του.

Στο τέλος της ομιλίας του Μακαριώτάτου, οι φοιτητές τον καταχειροκρότησαν όρθιοι.

Όπως ανακοίνωσε ο Μακαριώτατος, στις 23 Νοεμβρίου 2023 θα γίνει σχετική διάλεξη στην Φοιτητική Πόλη.

 

    

Με πλροφορίες από spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων