12/03/2022 12/03/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Κάλεσμα για προσευχή υπέρ της κατάπαυσης του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία απήυθηνε προς τον κλήρο και τον λαό ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, όπου χοροστάτησε στην Α’ Στάση των Χαιρετιοσμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο το απόγευμα της Παρασκευής...
12 Μαρτίου, 2022 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2022 - 11:02

Πατριάρχης Σερβίας: «Προσευχηθείτε για την ειρήνη»

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: «Προσευχηθείτε για την ειρήνη»
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Κάλεσμα για προσευχή υπέρ της κατάπαυσης του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία απήυθηνε προς τον κλήρο και τον λαό ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, όπου χοροστάτησε στην Α’ Στάση των Χαιρετιοσμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2022.

Ο Μακαριώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στα οφέλη της προσευχής προς την Υπεραγία Θεοτόκο και τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για επίτευξη της ειρήνης στην Ουκρανία μέσω των διαπραγματεύσεων.

«Σας υπενθυμίζω και σας προτρέπω να γονατίσετε και να μετανοήσετε προσευχόμενοι στην Υπεραγία Θεοτόκο για να μεσιτεύσει για εμάς ενώπιων του Υιού Της για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό. Ο πόλεμος δεν έφερε καλό σε κανέναν» πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων