08/09/2021 08/09/2021 Στην αλληλεγγύη που έχει δείξει η Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές που βίωσε ο σερβικός λαός στάθηκε ιδιαίτερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά τη συνάντηση που είχε χθες, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, με τον Πρέσβη της χώρας μας στο Βελιγράδι, κ. Γεώργιο Διακοφωτάκη. Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι πάντα η Ορθόδοξη εν Σερβία Εκκλησία θυμάται με ευγνωμοσύνη ...
08 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2021 - 9:24

Πατριάρχης Σερβίας: Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την Ελλάδα

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την Ελλάδα

Στην αλληλεγγύη που έχει δείξει η Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές που βίωσε ο σερβικός λαός στάθηκε ιδιαίτερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά τη συνάντηση που είχε χθες, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, με τον Πρέσβη της χώρας μας στο Βελιγράδι, κ. Γεώργιο Διακοφωτάκη.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι πάντα η Ορθόδοξη εν Σερβία Εκκλησία θυμάται με ευγνωμοσύνη  την αδελφική αλληλεγγύη και ομοψυχία των Ελλήνων προς τους Σέρβους. Επίσης, αναφέρθηκε στη δοκιμασία που περνά η Ελληνική Δημοκρατία από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, τονίζοντας ότι το Πατριαρχείο, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες που μπορεί, θα συνδράμει την αδελφή Εκκλησία της Ελλάδος για τη στήριξη των αδελφών μας που το έχουν ανάγκη.

Ο κ. Διακοφωτάκης από τη πλευρά του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την καθοριστική συμβολή του στη διατήρηση και ενίσχυση των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων