03/03/2021 03/03/2021 “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Σερβίας. Δεν είναι μόνο το λίκνο του λαού μας αλλά και μια κιβωτός γεμάτη από τα ιερά λείψανα των αγίων μας”. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Προφύριος στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε μετά την εκλογή του. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο...
03 Μαρτίου, 2021 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2021 - 11:20

Πατριάρχης Σερβίας: Το Κόσοβο είναι μέρος της Σερβίας

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Το Κόσοβο είναι μέρος της Σερβίας

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Σερβίας. Δεν είναι μόνο το λίκνο του λαού μας αλλά και μια κιβωτός γεμάτη από τα ιερά λείψανα των αγίων μας”. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Προφύριος στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε μετά την εκλογή του.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTC υπογράμμισε ότι η θέση της Εκκλησίας είναι γνωστή και πρόσθεσε ότι “το Κοσσυφοπέδιο δεν αποτελεί μόνο ένα γεωπολιτικό ζήτημα αλλά ένα θέμα της ταυτότητάς μας”.

“Κανείς με πατριωτική διάθεση δεν μπορεί να πιστεύει ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι μέρος της Σερβίας” είπε.
“Είμαι απόλυτα σίγουρος, ανεξάρτητα από τις πολιτικές συνθήκες που δεν είναι υπέρ του λαού μας, ότι το κράτος μας κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την ειρήνη σε αυτό το έδαφος και κάνει τα πάντα προς όφελος του λαού μας”, πρόσθεσε.
Επίσης, ερωτηθείς για το αν η Εκκλησία της Σερβίας έχει δεχθεί πιέσεις για την αναγνώριση της αυτοκέφαλης εκκλησίας της Ουκρανίας απάντησε ότι “δεν γνωρίζει να έχουν ασκηθεί πιέσεις”.
Ο Μακαριώτατος μίλησε επίσης για τις εξελίξεις στο Μαυροβούνιο , ενώ αναφέρθηκε και στην εκλογή του.
«Δεν μπορούσα καν να σκεφτώ ότι θα γινόμουν Πατριάρχης. (…) Όταν άκουσα το όνομά μου βίωσα ένα σοκ, μια αληθινή αίσθηση δέους”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων