12/07/2022 12/07/2022 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Τόπτσιντερ, στο Βελιγράδι. “Το νόημα της ζωής είναι η αγάπη για τον Χριστό”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος κατά την ομιλία του. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου, ο Επίσκοπος πρώην εν Καναδά κ. Γεώργιος μίλησε για τους...
12 Ιουλίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2022 - 20:43

Πατριάρχης Σερβίας: Το νόημα της ζωής είναι η αγάπη για τον Χριστό

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Το νόημα της ζωής είναι η αγάπη για τον Χριστό

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Τόπτσιντερ, στο Βελιγράδι. “Το νόημα της ζωής είναι η αγάπη για τον Χριστό”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος κατά την ομιλία του.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου, ο Επίσκοπος πρώην εν Καναδά κ. Γεώργιος μίλησε για τους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο επισημαίνοντας ότι μαρτύρησαν για τον Χριστό. Ακόμη τόνισε ότι «πρέπει να αγωνιστούμε και να αναζητήσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών και τη δικαιοσύνη του Θεού, και ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα, γιατί ο Θεός είναι μαζί μας».

Ακολούθησε λιτανεία γύρω από τον Ιερό Ναό και αρτοκλασία. Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους είπε ότι «πρέπει να έχουμε τους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο ως πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση, ιδίως στην εύρεση του νοήματος της ζωής, που είναι η αγάπη. Όχι η συνηθισμένη, συναισθηματική αγάπη, αλλά η υπαρξιακή αγάπη σε σχέση με τον Θεό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων