12/09/2019 12/09/2019 Τον διεθνή ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Νεμάνια Μάτις τίμησε η Εκκλησία της Σερβίας, για το σημαντικό του έργου και την υποστήριξη της Ορθοδοξίας. Ο κορυφαίος Σέρβος αθλητής γεννήθηκε στο μικρό χωριό Βρέλο και παρόλο που δεν ζει πλέον στη ζώρα, την επισκέπτεται συχνά και στηρίζει οικονομικά την ιδιαίτερη πατρίδα του. Με έξοδά του ανοικοδομήθηκε ο...
12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:06

“Πατρίδα και Ορθοδοξία” εμπνέουν τον διεθνή της Μan. United

Διαδώστε:
“Πατρίδα και Ορθοδοξία” εμπνέουν τον διεθνή της Μan. United

Τον διεθνή ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Νεμάνια Μάτις τίμησε η Εκκλησία της Σερβίας, για το σημαντικό του έργου και την υποστήριξη της Ορθοδοξίας.
Ο κορυφαίος Σέρβος αθλητής γεννήθηκε στο μικρό χωριό Βρέλο και παρόλο που δεν ζει πλέον στη ζώρα, την επισκέπτεται συχνά και στηρίζει οικονομικά την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Με έξοδά του ανοικοδομήθηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου.
“Βοήθησε να ανοικοδομηθεί ο ναός, το σχολείο. Τα δίνει όλα για τη πατρίδα και τη θρησκεία. Προσφέρει όπου χρειαστεί βοήθεια” δήλωσε ο Επίσκοπος Βάλιεβο, κ. Νικόλαος.
Ο Σέρβος πρωταθλητής δεν παραλείπει να διατρανώνει την πίστη του για τον Χριστό και να κάνει τον σταυρό του πριν από κάθε αγώνα.
Μάλιστα, πέρυσι ο Νεμάνια Μάτιτς αρνήθηκε να τοποθετήσει στο πέτο του μία κόκκινη παπαρούνα αφότου έμαθε ότι πρόκειται για σύμβολο τιμής των πεσόντων Βρετανών στρατιωτών του ΝΑΤΟ.

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής Νεμάνια Μάτιτς φέρεται να είναι ο μόνος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σε αγώνα κόντρα στη Μπόρνμουθ, δεν έφερε μία παπαρούνα στο στήθος, παραδοσιακό σύμβολο στην Premier League εις μνήμην των πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και των Βρετανών στρατιωτών του ΝΑΤΟ.

«Βομβαρδίσατε τη χώρα μου, δεν υπάρχει περίπτωση να το φορέσω αυτό. Εάν είναι απαραίτητο, είμαι έτοιμος να φύγω αμέσως από τον σύλλογο και την Αγγλία», φέρεται να δήλωσε ο Μάτιτς.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν είναι υποχρεωτικό για τους παίκτες να φορέσουν σύμβολα μνήμης στο στήθος και ως εκ τούτου η σχετική άρνηση δεν είναι τιμωρητέα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων