03/08/2021 03/08/2021 O Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας  κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε επί τη μνήμη του Προφήτη Ηλία στον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Προφήτη στο Βελιγράδι. Ο Πατριάρχης στο κήρυγμά του στους πιστούς αναφέρθηκε στο βίο του Προφήτη. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι μεγάλη πνευματική χαρά και ευλογία για όλους εμάς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα σε αυτόν τον ναό...
03 Αυγούστου, 2021 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2021 - 9:53

“Πίστη είναι η εμπιστοσύνη και η παράδοση στην αγάπη του Θεού”

Διαδώστε:
“Πίστη είναι η εμπιστοσύνη και η παράδοση στην αγάπη του Θεού”

O Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας  κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε επί τη μνήμη του Προφήτη Ηλία στον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Προφήτη στο Βελιγράδι. Ο Πατριάρχης στο κήρυγμά του στους πιστούς αναφέρθηκε στο βίο του Προφήτη.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι μεγάλη πνευματική χαρά και ευλογία για όλους εμάς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα σε αυτόν τον ναό αφιερωμένο στον Άγιο Προφήτη Ηλία να προσευχηθούμε σε αυτόν, να υπηρετήσουμε την Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσουμε. Είναι ένα μέρος που βιώνουμε ότι είμαστε κάτοικοι της Βασιλείας του Θεού. Ζούμε σε αυτόν τον κόσμο, έχουμε πολλές δυσκολίες τόσο ως άτομα όσο και ως κοινότητα και ως λαός, αλλά παρ ‘όλα αυτά δεν έχουμε μόνο πίστη, αλλά και μια σταθερή γνώση ότι θα υπάρχουμε για πολύ περισσότερο, ότι δημιουργηθήκαμε για χαρά, για ομορφιά, για αγάπη, και ότι η πληρότητα όλων βρίσκονται στον Κύριό μας, και μας δίνονται, όπως και ολόκληρος ο εαυτός Του, μέσω της Εκκλησίας μέσα από τη Θεία Λειτουργία”.

«Εορτάζουμε τους αγίους, και ανάμεσά τους τον Προφήτη Ηλία, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτοί, έχοντας γίνει σαν τον Χριστό, έχουν ελευθερία προς τον Θεό. Γνωρίζουμε ότι ως αδέλφια μας, νιώθοντας αγάπη για εμάς, στα προβλήματά μας είναι πάντα μαζί μας. Γιορτάζουμε επίσης τους αγίους του Θεού γιατί τους έχουμε ως παραδείγματα προς μίμηση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Άγιος Προφήτης Ηλίας, ο οποίος ήταν μέρος του εκλεκτού λαού του Θεού στις εποχές που οι περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τον Κύριο. Η εποχή στην οποία ζούσε ο Άγιος Ηλίας είναι παρόμοια με την εποχή μας σήμερα.

Και τότε πολλοί άνθρωποι, όπως και σήμερα, ζούσαν χωρίς πίστη στον ζωντανό Θεό. Μέσω της προσευχής, είναι δυνατό να διορθωθούν όσοι δεν έχουν ισχυρή πίστη. Είναι δυνατόν να διορθώσουμε τους γείτονές μας, αυτούς που αγαπάμε, αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε τη ζωή και μέσω των οποίων βλέπουμε το νόημα της ύπαρξής μας” τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας.

«Πρέπει να έχουμε πίστη όπως ο Άγιος Προφήτης Ηλίας. Έχουμε μια αληθινή Ορθόδοξη πίστη. Δεν την έχουμε για να είμαστε υπερήφανοι και να στολίζουμε και να επαινούμε τους άλλους. Έχουμε πρωτίστως ως δώρο και καθήκον να είμαστε μάρτυρες αυτής της πίστης με έναν αυθεντικό, σωστό και ορθόδοξο τρόπο ζωής. Η ζωή πηγάζει από την πίστη μας ως εμπιστοσύνη στον Θεό. Η πίστη δεν είναι μόνο η επίγνωση ότι υπάρχει κάποια συνειδητή δύναμη που ονομάζεται Θεός, αλλά η πίστη είναι η εμπιστοσύνη σε έναν Θεό, ο οποίος μας αποκαλύφθηκε, ο οποίος ήταν ανάμεσά μας, ο οποίος είναι ένας από εμάς. Είναι η πεποίθηση ότι είναι αυτός που καθοδηγεί τη ζωή μας και ξέρει καλά γιατί καλούμαστε μερικές φορές να σταυρωθούμε και γιατί τότε έχουμε ξανά την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στη δόξα της νίκης και της ανάστασης του Χριστού. Πίστη είναι η εμπιστοσύνη και η παράδοση στην αγάπη του Θεού με ταπείνωση χωρίς γκρίνια, χωρίς ανταρσία, ακόμη και χωρίς πολλές ερωτήσεις για το γιατί συμβαίνει κάτι σε εμάς. Η εμπιστοσύνη στον Θεό εκφράζεται από τα συναισθήματά μας, την επίγνωση ότι κάθε στιγμή είναι ακριβώς όπως μας δίνεται” κατέληξε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων