09/05/2022 09/05/2022 Χιλιάδες πιστοί κατέκλεισαν το απόγευμα της Κυριακής τους δρόμους της πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, συμμετέχοντας στη λιτανεία με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ευαγγελιστού Μάρκου (με το παλαιό εορτολόγιο).  Επικεφαλής της πομπής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι γιορτάζαμε τη λιτανεία του “Markovdan”, όπως ονομάζεται...
09 Μαΐου, 2022 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 11:35

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Ποντγκόριτσα στη λιτανεία του Αγίου Μάρκου

Διαδώστε:
Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Ποντγκόριτσα στη λιτανεία του Αγίου Μάρκου

Χιλιάδες πιστοί κατέκλεισαν το απόγευμα της Κυριακής τους δρόμους της πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, συμμετέχοντας στη λιτανεία με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ευαγγελιστού Μάρκου (με το παλαιό εορτολόγιο). 

Επικεφαλής της πομπής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι γιορτάζαμε τη λιτανεία του “Markovdan”, όπως ονομάζεται στη σερβική γλώσσα, απεικονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το Πάσχα του Χριστού, που σημαίνει νέα ζωή, νέα χαρά και νέα δύναμη.

Η συγκεκριμένη λιτανεία πραγματοποιήθηκε ύστερα από δύο χρόνια καθώς τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό είχαν αναστείλει την πραγματοποίηση της.

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Μαυροβουνίου η λιτανεία κινήθηκε μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κάτω από τον λόφο Gorica στην οδό Sloboda. Μετά από εκεί κατευθύνθηκε στο σπίτι της μουσουλμανικής οικογένειας Đečević από τη Στάρα Ποντγκόριτσα, όπου φυλάσσονταν τα λείψανα του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου με τον Μητροπολίτη να αναπέμπει δέηση στο σημείο.

Στη συνέχεια πέρασε στον Πύργο του Ρολογιού, και μετά πάνω από τη γέφυρα των αδελφών Zlaticanin, τις λεωφόρους του Αγίου Πέτρου του Cetinje, του Stanko Dragojevic και του Ivan Crnojevic πίσω στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου και κατέληξε με τον Σεβασμιώτατο να εύχεται σε όλους και του χρόνου με τη χάρη του Αγίου να πραγματοποιήσουν και πάλι τη μεγάλη αυτή λιτανεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων