01/07/2020 01/07/2020 Ολοένα και περισσότερες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες εκφράζουν την συμπαράστασή της στην Ορθόδοξη Εκκλησία ενάντια στις διώξεις που υφίσταται στο Μαυροβουνίου. Με επιστολές στήριξης προς την ορθόδοξη παράδοση της χώρας υψώνουν τις φωνές τους ενάντια στον θρησκευτικό νόμο που υφαρπάζει την εκκλησιαστική κληρονομιά, θέτοντας υπό τον έλεγχο του κράτους προσκυνήματα, ναούς και μοναστήρια. Χθες, 145...
01 Ιουλίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 9:10

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο Μαυροβούνιο

Ολοένα και περισσότερες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες εκφράζουν την συμπαράστασή της στην Ορθόδοξη Εκκλησία ενάντια στις διώξεις που υφίσταται στο Μαυροβουνίου.

Με επιστολές στήριξης προς την ορθόδοξη παράδοση της χώρας υψώνουν τις φωνές τους ενάντια στον θρησκευτικό νόμο που υφαρπάζει την εκκλησιαστική κληρονομιά, θέτοντας υπό τον έλεγχο του κράτους προσκυνήματα, ναούς και μοναστήρια.

Χθες, 145 επιστήμονες από την πόλη Νίκσιτς υπέγραψαν διακήρυξη στήριξης της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τονίζοντας ότι είναι καθήκον τους να γίνουν “μέρος αυτού του υπέροχου πνευματικού κινήματος για την υπεράσπιση των Ιερών μας”.
“Αυτό που μας ένωσε είναι η υιοθέτηση του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες, ο οποίος προφανώς στοχεύει στην απομόνωση του Μητροπολίτη και των Επισκόπων μας” τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.
“Στόχος μας δεν είναι η καταδίκη των αντιφρονούντων, αλλά η η πνευματική αντίσταση στη δύναμη της παράνοιας” υπογραμμίζουν και προσθέτουν: “Κάθε λέξη αυτού του νόμου εισάγει διακρίσεις και χτυπά σκληρά την ψυχή του καθενός από εμάς”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων