24/05/2020 24/05/2020 Η ένταση στις σχέσεις της Εκκλησίας με την κυβέρνηση που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Μαυροβούνιο με την ψήφιση του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες, σύμφωνα με τον οποίο περιέρχεται στο κράτος η ιδιοκτησία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, μεταξύ των οποίων ιστορικά μοναστήρια και ναοί δεν λέει να κοπάσει. Η ψήφιση του νόμου είχε προκαλέσει...
24 Μαΐου, 2020 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2020 - 12:09

Πληθαίνουν οι φωνές στήριξης για το Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Πληθαίνουν οι φωνές στήριξης για το Μαυροβούνιο

Η ένταση στις σχέσεις της Εκκλησίας με την κυβέρνηση που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Μαυροβούνιο με την ψήφιση του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες, σύμφωνα με τον οποίο περιέρχεται στο κράτος η ιδιοκτησία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, μεταξύ των οποίων ιστορικά μοναστήρια και ναοί δεν λέει να κοπάσει.

Η ψήφιση του νόμου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να πραγματοποιούν ειρηνικές διαδηλώσεις δύο φορές την εβδομάδα ζητώντας την κατάργησή του. Τα πράγματα εντάθηκαν ακόμα περισσότερα με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, όταν οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιου και εν συνεχεία στη σύλληψη και κράτηση του Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιο, και κληρικών.

Ωστόσο, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Προέδρου Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς περί δημιουργίας «Ορθόδοξης Εκκλησιάς των Μαυροβουνίων». Μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Τζουκάνοβιτς είχε υποστηρίζει ότι η χώρα του χρειάζεται τη δική της ανεξάρτητη εκκλησία προκειμένου να απαγκιστρωθεί από «τον σερβικό εθνικισμό».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές στήριξης της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας. Δείτε το βίντεο με ανθρώπους από 30 χώρες που υποστηρίζουν τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων