22/06/2023 22/06/2023 Συνάντηση συνεργασίας με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Ποντγκόριτσα, Γελένα Μπόγιοβιτς, είχε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος προκειμένου να συζητήσουν για την οριστική επίλυση των εκκρεμών νομικών ζητημάτων μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας που αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού.  Πρόκειται για μία έκταση η οποία αποτελεί βασικό...
22 Ιουνίου, 2023 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2023 - 9:50

Ποντγκόριτσα: Συνεργασία Δήμου-Εκκλησίας για τον Καθεδρικό Ναό

Διαδώστε:
Ποντγκόριτσα: Συνεργασία Δήμου-Εκκλησίας για τον Καθεδρικό Ναό

Συνάντηση συνεργασίας με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Ποντγκόριτσα, Γελένα Μπόγιοβιτς, είχε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος προκειμένου να συζητήσουν για την οριστική επίλυση των εκκρεμών νομικών ζητημάτων μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας που αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού. 

Πρόκειται για μία έκταση η οποία αποτελεί βασικό σημείο της πόλης, ωστόσο εκκρεμότητες του παρελθόντος δημιουργούν πολλές φορές εμπόδια. Έτσι, αποφασίστηκε από κοινού να δοθεί ένα τέλος σε αδιέξοδα που προκύπτουν.

“Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η δημιουργία υποθέσεων για τη διευθέτηση του χώρου γύρω από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, ο οποίος θα πρέπει να αποκτήσει μοντέρνα όψη με πολύ πράσινο, σιντριβάνια και αστικό διάκοσμο. Παράλληλα θα διατηρηθεί το υπάρχον παλαιό νεκροταφείο. Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των υφιστάμενων και σχεδιαζόμενων κτιρίων, η κατασκευή υπόγειων γκαράζ θα ήταν απαραίτητη στην περιοχή αυτή”, αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για να ξεκινήσει το έργο της ανακαίνισης και διευθέτησης του παλαιού νεκροταφείου δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κάτω από την Γκόριτσα και τις δυνατότητες ανέγερσης ναών σε κάποια άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής της πόλης όπου υπάρχει  ενδιαφέρον των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων