06/04/2021 06/04/2021 Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επόμενη τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας, όπως ανακοινώθηκε κατά την πρώτη συνάντηση των τριών υπουργών Εξωτερικών στο Βελιγράδι. Νίκος Δένδιας, Νίκολα Σελάκοβιτς και Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσαν τους στενούς ιστορικούς, πολιτικούς, πολιτισμικούς αλλά και θρησκευτικούς δεσμούς των τριών χωρών. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι τόσο ο κ. Δένδιας όσο...
06 Απριλίου, 2021 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2021 - 8:45

Το Πατριαρχείο για τις επισκέψεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Κύπρου

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο για τις επισκέψεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Κύπρου

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επόμενη τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας, όπως ανακοινώθηκε κατά την πρώτη συνάντηση των τριών υπουργών Εξωτερικών στο Βελιγράδι.

Νίκος Δένδιας, Νίκολα Σελάκοβιτς και Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσαν τους στενούς ιστορικούς, πολιτικούς, πολιτισμικούς αλλά και θρησκευτικούς δεσμούς των τριών χωρών.
Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι τόσο ο κ. Δένδιας όσο και ο κ. Χριστοδουλίδης είχαν κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τον νέο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πατριαρχείου Σερβίας, οι συναντήσεις έγιναν σε θερμό κλίμα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα, την οποία ομιλεί άπταιστα ο Σέρβος Προκαθήμενος.
“Κατά την πρώτη συνάντηση που είχε με μέλος της ελληνικής κυβέρνησης από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Πατριάρχης Πορφύριος αναφέρθηκε στους προαιώνιους δεσμούς των δύο ομόθρησκων λαών, των Ελλήνων και των Σέρβων, οι οποίοι, παρά τις πολλές προκλήσεις και τους πειρασμούς που επιβάλλονται από τις σύγχρονες παγκόσμιες συνθήκες, καλλιεργήθηκαν και αναπτύχθηκαν” τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη βοήθεια που παρείχε η Ελληνική Εκκλησία και ο ελληνικός λαός στη Σερβία και τον Σερβικό λαό κατά τη διάρκεια του πολέμου της δεκαετίας του 1990. “Ο Πατριάρχης εξέφρασε επίσης την προσωπική του αγάπη για την πνευματικότητα και τον ελληνικό πολιτισμό” προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ν. Δένδιας: «Το Βελιγράδι είναι μια πόλη συνδεδεμένη με την ελληνική ιστορία» – Η συνάντηση με τον Πατριάρχη Σερβίας


“Ο Πατριάρχης εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον ανώτατο αξιωματούχο της φιλικής και ομοθρήσκου Κύπρου, με την οποία ο λαός της Σερβίας μοιράζεται μια παρόμοια ιστορία” αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Πατριαρχείο Σερβίας, ενημερώνοντας για τη συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, υπογραμμίζοντας: “Ο πατριάρχης τόνισε τη σημασία της βελτίωσης των αδελφικών σχέσεων μεταξύ της Σερβίας, με τον λαό της Κύπρου και τον ελληνικό λαό συνολικά”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων